Foto: Wikipedia

Einstein-fan stak ild til Niels Bohr Institutet

I dommervagten brægede 25-årig mand som et får. Han tilstod at have sat ild til Niels Bohr Instituttet.

En 25-årig mand stak ild til Niels Bohr Institutet, da de ansatte ikke ville diskutere Albert Einsteins relativitetsteori med ham.

Branden i den gamle bygning blev dog hurtigt opdaget, hvorefter alle blev evakueret, og ilden blev slukket.

Manden tilstod tirsdag i Københavns dommervagt, og han blev varetægtsfængslet og sigtet for brandstiftelse.

I dommervagten brægede han som et får og slog hovedet i bordet. Angiveligt fordi han syntes, at tingene ikke gik hurtigt nok.

Han fortalte, at han gjorde det for at få taletid i medierne og at han havde forsøgt at diskutere sin egen teori med de ansatte på instituttet.

Episoden fandt sted 27. maj ved 17-tiden, efter at den 25-årige havde gået rundt på Niels Bohr Institutet og forsøgt at komme i kontakt med de ansatte. Manden havde en teori om, at mænd og kvinder psykisk kan skifte køn, og at det har en sammenhæng med relativitetsteorien.

Da han flere gange blev afvist, købte han benzin på en flaske og hældte det ud over en trappe ved instituttet.

- Det er en gammel bygning på fem etager, og trappen er af træ, så det kunne være gået galt, siger Kurt Andersen fra politiets brandsektion til Ekstra Bladet.

Den 25-årige blev 28. maj fængslet in absentia, da han var for psykisk syg til at blive fremstillet i retten.

Einsteins relativitetsteori fylder 100 år i år og består i virkeligheden af to dele. Teorien har betydet en grundlæggende ændring i måden, man ser på de mest fundamentale begreber som tid, rum, masse, tyngdekraft og andet.