Masser af svineri: Minister vil stoppe salg af klamt slik

Snyd med afgifter og hygiejne blandt bland-selv-slik grossister og forhandlere skal stoppes. Fødevareministeren går nu ind i sagen.

Nye datomærkninger på gammelt slik, dårlig hygiejne og beskidte lagerrum skal nu være slut.

Sådan lyder det i en pressemeddelelse fra Miljø- og Fødevareministeriet mandag morgen.

Derfor intensiverer Venstres miljø- og fødevareminister Eva Kjer Hansen nu kontrollen på området, ligesom hun ønsker en specifik task force til målrettet bekæmpelse af problemet.

Således skal der i 2016 udføres 400 målrettede kontroller mod virksomheder, der arbejder med bland-selv-slik.

 

Arkiv: Fødevaremyndighederne advarer nu mod farligt slik i København. Slikket er pakket ulovligt og uhygiejnisk på et sliklager i Valby. Og det kan være farligt at spise slikket, der kan være inficeret med blandt andet colibakterier.

 

Ministerens intensivering kommer i kølvandet på en række graverende sager, særligt fra hovedstadsområdet, om slikbutikker og ompakket slik, der ikke lever op til de krav, Fødevarestyrelsen stiller.

- Man skal kunne blande sig en pose fredagsslik uden at bekymre sig. Fødevarerejseholdet fortsætter jagten mod svindlerne og de uhumske lagre, og derudover har jeg bedt Fødevarestyrelsen undersøge, om vi kan etablere en tværgående task force mellem myndighederne, som skal kigge på fødevaresvindel generelt, siger Miljø- og Fødevareminister Eva Kjer Hansen i en pressemeddelelse.

Foruden hygiejnisk svindel er der de seneste år også afsløret storsvindel med slikket med det formål at unddrage sig sukker- og chokoladeafgiften.

Senest er "Slikfuskeren fra Harløse", David Yürksel, blevet sigtet for at unddrage sig chokoladeafgiften i perioden 2012 til 2013.

Beløbet, som Nordsjællands Politi sigter Yürksel for, løber op i 16,7 millioner kroner. 

Læs mere om sagen her.

Talrige sanktioner

Fødevarestyrelsens Rejsehold gennemførte i perioden 2014-2015 cirka 300 kontroller af slikbutikker og -grossister, hvilket medførte sanktioner ved mere end 70 procent af besøgene.

Sanktionerne udmyndes i form af indskærpelser, påbud og bøder, fremgår det af pressemeddelelsen.

- Som forbruger kan det være svært at gennemskue, om slikkets vej til slikposen har været under de rigtige forhold. Forbrugerne skal informeres om gode tommelfingerregler, så de er klædt på til at forholde sig kritisk til lidt for gode tilbud, siger Eva Kjer Hansen.

Se mere i dine regionale nyheder i aften klokken 19.30 på TV 2.


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik