Foto: TV2/Lorry

DSB fyrer topdirektør Søren Eriksen

DSB's bestyrelse fyrer direktør Søren Eriksen. Fyringen skyldes dårligt samarbejde mellem DSB og DSB First.

DSB's bestyrelse fyrer administrerende direktør Søren Eriksen. Det bekræfter DSB's bestyrelsesformand, Mogens Granborg, over for Ritzau.
- Ja, det har vi i bestyrelsen besluttet at gøre. Årsagen er nogle revisionspåtegninger i regnskabet med utilfredsstillende formuleringer om samarbejdet mellem DSB og DSB First, siger Mogens Granborg.
DSB First ejes af DSB og skotske FirstGroup. Det ny selskab blev stiftet i 2007, og det driver Kystbanen med tog mellem Københavns Lufthavn og Helsingør, samt Öresundstrafiken, der står for togdriften på den svenske side af regionen.
Trafikken på begge sider af Sundet har med jævne mellemrum været plaget af forsinkelser, aflysninger og køreplaner, der ikke hang sammen.
Skiftende trafikministre, senest Hans Christian Schmidt (V), har i stærke vendinger klandret DSB First for, at selskabet ikke gjorde tilstrækkeligt for at løse problemerne.
For præcis et år siden krævede Schmidt således, at mindst ni ud af ti kystbanetog skulle køre til tiden inden årets udgang.
Samtidig satte han DSB First, Banedanmark og de andre aktører på kystbanen under administration af en projektkoordinator, som skulle referere direkte til ministeren.
Fyringen af Søren Eriksen kommer op til, at DSB aflægger regnskab fredag, og den handler om manglende tillid til direktøren.
Regnskabet skulle efter den oprindelige plan have været aflagt torsdag, men offentliggørelsen blev i løbet af dagen rykket til fredag.
- Vi har holdt møder om det her i dag, og vi har til eftermiddag informeret ministeren, siger Mogens Granborg.
Transportminister Hans Christian Schmidt ønskede torsdag aften ikke at kommentere fyringen, men tager den til efterretning.