Selina Juul, som har skabt kampagnen Stop Spild Af Mad, har fået en pris for sit arbejde.

Dronningen af kampen mod madspild får fornem pris

Selina Juul, der har startet organisationen Stop Spild Af Mad har modtaget en hæderspris for sit stædige arbejde

Hun er kendt som en  utrættelig forkæmper for at mad, ikke skal gå til spilde, og nu har hendes store arbejde kastet en fornem pris af sig.

Seliona Juul har skabt sin organisation for at begrænse - ikke bare danskernes - men også mange andres - store spild af mad - i går modtog hun på Børsen  "The Womenomics Influencer Award 2016.

Prisen gives til kvinder, der gør en forskel inden for de områder, de arbejder med, og tidligere har for eksempel Connie Hedegaard og Stine Bosse modtaget den.

-Prisen blev givet til Selina Juul for hendes store, dedikerede arbejde for at stoppe madspild, hvilket er blevet til en større, global bevægelse," fortæller stifteren af Womenomics CPH, Tine Arentsen Willumsen.

Selina Juul var netop vendt hjem fra en EU-konference i Bruxelles, hvor hun taltye om madspild, og hun var selvsagt glad for at modtage prisen.

-Jeg er virkelig glad og taknemmelig for at modtage denne flotte pris. Men først og fremmest tak til de mange hundrede frivillige og mange tusinde støtter i Stop Spild Af Mad, uden hvem Stop Spild Af Mad ikke var blevet til en folkebevægelse, som skaber konkrete og målbare resultater og gør en forskel for vores samfund og miljø, lød det fra prismodtageren efter overrækkelsen. 

Prisuddelingen er et led i den årlige konference Womenomics CPH, hvor blandt andre Mogens Lykketoft og DRs generalsekretær Maria Rørbye Rønn stod på talerstolen. Konferencen handler om at sætte fokus på diversitet og vækstmuligheder.