04:07

Efterforskningslederen fortæller, hvad man indtil nu ved om drabet: "Forbrydelsen står slet ikke mål med forseelsen. Der er tale om et indbrud, der ender med et drab. Der er ingen sammenhæng" Video: alarm112danmark.dk

Død hjemløs i voldgrav blev straffet for kolonihave-indbrud

En 47-årig svensker blev torsdag fundet død i kanalen ved Christiania. Han blev udsat for voldsomt overfald, inden han druknede.

En 47-årig svensk hjemløs blev dræbt, fordi han brød ind i et kolonihavehus.

Det er politiets hypotese om den afdøde mand, som man torsdag fandt i voldgraven omkring Christiania. 

Vores hypotese er, at de to mænd har søgt ophold i husene – og så har nogen ville afstraffe dem for det.

Ove Larsen, efterforskningsleder

Sammen med en bekendt havde den 47-årige brudt ind i et hus i Haveforeningen Vennelyst for at sove, og det har i følge politiet ført til en konflikt med flere mænd med tilknytning til haveforeningen. 

- Vores hypotese er, at de to mænd har søgt ophold i husene – og så har nogen villet afstraffe dem for det. Tre mistænkte er kommet til stedet og har forsøgt at få dem ud derfra, siger Ove Larsen.

- Jeg tror, at der er en holdning blandt beboerne i haveforeningen om, at man er noget træt af, at hjemløse skaffer sig adgang til kolonihavehusene for at overnatte. Det er et udbredt problem derude. 

Teknikere i gang inde i huset, hvor de to hjemløse brød ind og sov. Foto: TV 2 Lorry

Den 32-årige bekendte blev onsdag tæsket og efterfølgende smidt i voldgraven. Han kom op af vandet i live og kom på skadestuen med en ambulance. 

Da han var kommet sig torsdag, blev han nervøs for sin 47-årige ven og ringede til politiet torsdag middag. En time senere fandt politiet den 47-årige livløs i kanalen.

- Det er vores formodning, at der kan være mellem en halv og en hel time imellem den første og den anden voldepisode.

Banket og smidt i vandet

  Foto: alarm112danmark.dk

Den afdøde svensker blev inden sin død banket og sparket over hele kroppen, viser obduktionen.

Efterfølgende er han blevet smidt i vandet, hvor han blev fundet død torsdag middag.

  Foto: alarm112danmark.dk

- Pågældende var ikke død, da han blev smidt i vandet. Han døde først ved at drukne der, siger Ove Larsen, der er efterforskningsleder ved Københavns Politi.

- Forbrydelsen står slet ikke mål med forseelsen. Der er tale om et indbrud, der ender med et drab. Der er ingen sammenhæng, siger han. 

Københavns Politi arbejder sammen med svensk politi om at underrette de pårørende.

Søger både vidner og mistænkte

Politiet har siden været massivt til stede ved Haveforeningen Vennelyst, hvor man afhører eventuelle vidner. 

Nu giver politiet et signalement af tre mistænkte og to vidner, som man gerne vil i kontakt med.

Man mistænker ikke ejeren af det pågældende kolonihavehus, men man mener, at de tre mistænkte har venner i området eller er kommet der.

Henvendelser vedrørende de ovennævnte personer bedes rettet til tlf. 114

  

 

Derudover ønsker politiet at få fat på to personer, der er set gå i området. De kan derfor have gjort sig vigtige iagtagelser. 

Signalement af de to vidner

  1. Det første vidne beskrives som dansk mand, cirka 185 centimeter høj, 50 år, slank af bygning, skaldet, iført tyk, brun habitjakke, grå/hvide tætsiddende cowboybukser og sorte, blanke, "fine" sko.
  2. Det andet vidne beskrives som en dansk kvinde, cirka 167 centimeter høj, cirka 40 år gammel, slank af bygning, mørkt brunt, langt hår i hestehale og iført en sort, lang jakke. Hun skubbede en stor, rød barnevogn og fulgtes med to børn, der var cirka tre og fem år gamle. Begge børn havde langt hår.

Her blev den afdøde svensker fundet: