Foto: Thomas Lekfeldt - Scanpix

Disse tre sager afgør valget i Lyngby-Taarbæk

Få overblikket over de vigtigste, politiske sager i Lyngby-Taarbæk lige her.

Kommunalvalget er over os, og inden længe skal du være med til at beslutte, hvem der får stolene i kommunalbestyrelsen i Lyngby-Taarbæk.

Vi har samlet de tre sager, der diskuteres mest højlydt og splitter politikerne mest.

Måske det giver dig en bedre idé om, hvor du skal sætte din stemme på valgdagen den 21. november.

Disse sager afgør valget i Lyngby-Taarbæk:

  1. På pæne Lyngby Hovedgade skaber åbenlys hashhandel i dagtimerne utryghed. 17 butikker langs hovedgadens nordlige ende har sendt et nødråb til politikerne om kommunalt vagtværn og videoovervågning. Borgmesteren afviser at hyre et vagtværn, installere overvågning etc., men har på vegne af kommunalbestyrelsen sendt appel til justitsministeren om mere politi.
     
  2. Lyngby-Taarbæks kommuneskat og grundskyld er blandt landets laveste. De Konservative, Venstre og LA vil have sænket grundskylden yderligere. Kommuneskatten skal også sænkes mere, mener V, mens borgmesterpartiet, K, vil holde skatten på sit niveau. S og SF mener, at man har skåret for langt ind til benet, og at skatten bør hæves, så kommunen kan få flere “varme hænder”.
     
  3. Letbanen ser ud til at komme til kommunen om seks til syv år. Men ikke hvis det står til borgmester Sofia Osmani, K, der ikke mener, at finansieringen holder. S og et flertal af kommunalbestyrelsen er for letbanen og argumenterer for, at en letbane kan hive arbejdspladser til byen.

TV 2 Lorry besøger Stadsbiblioteket i Kongens Lyngby den 7. november, hvor vi holder valgdebat, der også sendes live på Lorry+. Du kan være med og lære politikerne i Lyngby-Taarbæk bedre at kende. Læs mere her

Læs også Valgdebat i Lyngby-Taarbæk