Der er skyer på Halsnæs' borgmester Steen Hasselriis' himmel. Han håber at vinde magten tilbage ved kommunalvalget den 21. november. Foto: Linda Kastrup - Scanpix

Disse tre sager afgør valget i Halsnæs

Få overblikket over de vigtigste, politiske sager i Halsnæs lige her.

Kommunalvalget er over os, og inden længe skal du være med til at beslutte, hvem der får stolene i byråddet i Halsnæs.

Vi har samlet de tre sager, der diskuteres mest højlydt og splitter politikerne mest.

Måske det giver dig en bedre idé om, hvor du skal sætte din stemme på valgdagen den 21. november. 

Læs også S for bordenden: Partihop satte borgmester uden for døren

Disse sager afgør valget i Halsnæs:

  1. Hundested Havn står foran fornyelse og udvikling. Men politisk er der langt fra enighed om, hvad der skal ske. Havnen drives som en privat forretning, men den er samtidig samlingspunkt i den del af kommunen. Spørgsmålet er, om der skal bygges boliger - og hvor højt. Hvor langt kan havnen udvikles uden at det gamle, autentiske havnemiljø forsvinder?
     
  2. Der er fundet skimmelsvamp i kælderen på Enghaveskolen i Frederiksværk, og nu går den store diskussion på, om skolen skal rives ned og bygges op igen eller renoveres - begge løsninger koster det samme. LA og V vil bygge nyt i Rådhusparken, mens K og S vil bygge nyt samme sted. SF og Enhedslisten derimod vil renovere, fordi partierne ikke tror på, at et nybyggeri ikke bliver for dyrt.
     
  3. Der er trukket op til politisk drama i Halsnæs. Steen Hasselriis, V., fik borgmesterposten ved sidste valg med et spinkelt flertal. Men i løbet af i år har flertallet skiftet, så rød bloks borgmesterkandidat, Steffen Jensen, S., sad ved bordenden ved budgetaftalen, mens borgmesteren ikke selv deltog. Det betød, at dækningsafgiften blev genindført. En beslutning, som den siddende borgmester er dybt uenig i.

TV 2 Lorry besøger Gjethuset den 27. oktober, hvor vi holder valgdebat, der også sendes live på Lorry+. Du kan være med og lære politikerne i Halsnæs bedre at kende. Læs mere her

Læs også Her er der valgdebatter i Halsnæs Kommune