Flere politikere vil gerne have en erhvervsskole til Furesø, men de unge har ikke hoppet på politikernes idé. Foto: Simon Skipper - Scanpix

Disse tre sager afgør valget i Furesø

Få overblikket over de vigtigste, politiske sager i Furesø lige her.

Kommunalvalget er over os, og inden længe skal du være med til at beslutte, hvem der får stolene i byrådet i Furesø.

Vi har samlet de tre sager, der diskuteres mest højlydt og splitter politikerne mest.

Måske det giver dig en bedre idé om, hvor du skal sætte din stemme på valgdagen den 21. november.

Disse sager afgør valget:

  1. Furesø er en af de nordsjællandske kommuner, der er hårdt ramt af indbrud, og det har fået borgmesteren til at bede justitsministeren om at sende mere politi til kommunen. En kommunal vagt patruljerer i forvejen de offentlige ejendomme, men V vil have vagten til at udvide sit patruljeområde til de ramte boligområdet. K ønsker videoovervågning på udvalgte steder og vil hyre et privat vagtværn.
     
  2. Det har været forsøgt at oprette en erhvervsskole i Furesø i foråret. Men der var ikke ansøgere nok. Det ærgrer flere partier på venstrefløjen, der vil gøre mere ud af at introducere eleverne til håndværk i folkeskolen, så man kan forsøge igen. K mener, at eleverne selv skal vælge frit, og at kommunen ikke skal forsøge at præge dem i retning mod erhvervsskoler. Flere partier er også varme på at få et gymnasium til kommunen.
     
  3. Furesø blev født med en gæld fra den gamle Farum Kommune. Men der er efterhånden styr på pengene, mener borgmester Ole Bondo, S. V derimod synes, at kommunen bruger for mange penge på små driftsprojekter, mens der ikke er råd til vedligehold.

TV 2 Lorry besøger Furesø Rådhus den 13. november, hvor vi holder valgdebat, der også sendes live på Lorry+. Du kan være med og lære politikerne i Furesø bedre at kende. Læs mere her

Læs også Her er der valgdebatter i Furesø Kommune