Egedals åer oversvømmer markerne og giver køerne våde fødder. Det skal byrådet i Egedal finde en løsning på.

Disse tre sager afgør valget i Egedal

Få overblikket over de vigtigste, politiske sager i Egedal lige her.

Kommunalvalget er over os, og inden længe skal du være med til at beslutte, hvem der får stolene i byrådet i Egedal.

Vi har samlet de tre sager, der diskuteres mest højlydt og splitter politikerne mest.

Måske det giver dig en bedre idé om, hvor du skal sætte din stemme på valgdagen den 21. november.

Disse tre sager afgør valget:

  1. Der bliver postet mange penge i Egedals 12 skoler, men sådan ser det måske ikke ud i fremtiden. Borgmester Karsten Søndergaard, V. er klar til at lukke skoler, men det er ikke nødvendigvis de dyreste og mindste landsbyskoler, der står for skud. Venstrefløjen er ikke klar til skolelukninger, så længe der er elever nok.
     
  2. Egedals åer bliver ved med at løbe over og skabe oversvømmelser i Stenløse og ude på markerne - og det er der mange, der er godt trætte af. Kommunen bruger lige nu kræfter på at skære Værebro Å fri for planter, så vandet løber frit. Der er planer om at føre Stenløse Å udenom Stenløse, og flere partier foreslår at opkøbe de mest oversvømmede marker og lave bassiner, hvor vandet fra åen kan “parkeres”.
     
  3. Egedal scorer meget lavt i borgertilfredshedsundersøgelser, og kommunen er så godt som nummer sjok, når det gælder DI’s barometer over venlighed over for virksomheder sammenlignet med resten af Danmark. Det arbejdende folk pendler ud af kommunen hver dag, og det vil flere partier have lavet om på ved at tiltrække virksomheder til kommunen.

TV 2 Lorry besøger Egedal Rådhus den 30. oktober, hvor vi holder valgdebat, der også sendes live på Lorry+. Du kan være med og lære politikerne i Egedal bedre at kende. Læs mere her

Læs også Her er der valgdebatter i Egedal Kommune