Direktører knaldet for brug af firmabil

SKAT og politi tog imod feriebilister i havnen i Helsingør - nu venter en snes skattesager, hvor direktører er taget på ferie i ikke-beskattede biler. Det skriver Frederiksborg Amts Avis.

Efter en herlig uge på ski i Sverige og Norge vendte mange i lørdags hjem fra vinterferie - og til en modtagelse i færgehavnen i Helsingør, hvor de kørte lige i armene på folk fra politiet og SKAT.

De to samarbejder om razziaer, så mens politiet vinkede de dyreste biler ind til siden for at kontrollere bilisternes kørekort, sikkerhedsseler med videre, så blev bilerne i mellemtiden kontrolleret i registrene af skattefolkene, som blandt andet kan se, hvorvidt der er tale om en firmabil eller en bil til privat kørsel.

Audier og Mercedes, Volvoer og amerikanerbiler, men også Opel og Toyotaer af en vis størrelse blev standset. De fleste med skiboks på taget og hele familien i bilen. Og for bilisterne kunne det derfor være svært at forklare, hvorledes man kan tage på ferie i en firmabil, der ikke beskattes til privat kørsel.

- Godt 60 af de 140 biler, vi vinkede ind til siden i lørdags var firmabiler, og for femtens vedkommende blev det til sager, som vi har taget med hjem for at kigge nærmere på, oplyser indsatsleder i Skat, Michael Petersen.

Han er chokeret over, hvor mange, der kører privat i firmabiler, som de ikke betaler skat af.  Men myndighederne interesserer sig ikke kun for firmabiler, som uden beskatning bliver brugt til privatkørsel.

- Vi går også ind og bedømmer, om den bil, der køres i, er dyrere end den beskatning, den har. En bil til 800.000 kroner skal jo beskattes dyrere end en til 400.000 kroner, konstaterer Michael Petersen.

Han vurderer, at mange firmabils-sager genererer mere end en halv million kroner i ekstra beskatning pr. bil.

Hidtil har Skat koncentreret sig om at kontrollere privates brug af firmabiler i Nordsjælland, og det har givet pote. To Strandvejs-razziaer inden for et år har således givet ekstra omkring 30 millioner kroner i statskassen, så nu udvides kontrollen, så den bliver landsdækkende, og der er allerede blevet kigget langt efter firmabiler og deres anvendelse på Fyn, i Midtjylland, Nordjylland og i København. Det er en indsats, som Skat forventer sig meget af.

- Det er skræmmende, hvad vi opdager, når vi går disse bilsager igennem. Vi har mulighed for at gå ti år tilbage i denne her type sager, og det kan blive til rigtigt mange penge, der er blevet snydt for i skat, fastslår Michael Petersen, SKAT.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Samfund

svømmehaller collage

Se listen - her er skandale-svømmehallerne

Lynetteholm kystlandskab

Lynetteholm ændrer karakter: Her er de nye planer for det enorme projekt

Stevns Station

141 år gammel togstation skal flyttes

Jacob Gowland Jørgensen

playFamiliefar trodsede rejsevejledninger: - Jeg har brug for at komme væk fra hverdagen

Lorryland

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere