Direktør på Bakken ånder lettet op efter brand

12 brandbiler blev fredag kaldt ud til brand på Bakken. Heldigvis blev branden hurtigt begrænset.

00:41

Nils-Erik Winther, direktør på Bakken, kunne allerede i nat konstatere, at brandskaderne ikke blev så voldsomme som først frygtet.

Sent fredag aften blev direktøren for Bakken i al hast kaldt til forlystelsesparken efter meldinger om brand. 

- Jeg kom herud 23.45 i går aftes, og der var brandfolkene i gang med at tilse røgen. Der var brandbiler, og røg kom ud fra vores 5D-biograf og også lidt fra Sommerlyst, som ligger lige ved siden af, siger Nils-Erik Winther, direktør, Bakken til TV 2 Lorry. 

12 brandbiler og 38 brandfolk var blevet tilkaldt for at få bugt med ild og røgudvikling. 

- Jeg tænkte: Hold da op, men jeg blev hurtigt rolig, for de så ud til at have styr på det. Jeg fik hurtigt snakket med beredskabschefen, der fortalte, at det var en mindre brand, der var opstået i 5D-biografen, og at de havde styr på det, siger direktøren og fortsætter: 

- Allerede ved 00.30-tiden havde beredskabschefen "containet" den, tror jeg, at han kaldte det, og så begyndte han at sende biler hjem. 

Læs også 12 brandbiler og 38 mand begrænsede brand på Dyrehavsbakken

Klar til åbningen

Direktøren er rigtig glad for, at brandfolkene rykkede så talstærkt ud, og at branden så hurtigt kom under kontrol, for bygningerne ligger tæt. 

- De var jo kommet massivt, og det er vi rigtig glade for, at de reagerer så kraftfuldt, når der sker noget ude på  Bakken, siger Bakkens direktør. 

Der var en langt større brand på Bakken i 1998, hvor ti restauranter og forretninger blev hærget af flammerne. Det var for at ungdå en lignende situation, at beredskabet i nat rykkede så talstærkt ud. 

Men denne gang gik det heldigvis slet ikke så galt. 

03:17

I 1998 hærgede en kæmpe brand Bakken. Det en lignende situation, beredskabet rykkede ud for at undgå. 

Luk video

Direktøren har ikke selv været inde i biografen efter branden, fordi den er lukket af med plader, men den skal nok blive klar inden længe. 

- Den står i hvert fald klar den 23. marts, for der åbner vi til næste år, siger Nils-Erik Winther.

Den ene nabobygning, Sommerlyst, har fået nogle røgskader. 

Ifølge Nils-Erik Winther, var der ikke håndværkere, der arbejdede på stedet, så det kan ikke være forklaringen på, at der opstod brand. Men andre forklaringer har han heller ikke på nuværende tidspunkt.

- Det var noget elektrisk, sagde beredskabschefen. 

Politiets teknikere skal nu undersøge stedet nærmere for at fastslå årsagen til branden. Men foreløbig har man ikke mistanke om, at branden skulle være påsat.

Læs også Tivoli, Bakken og Rundetårn: Så mange gæster har attraktionerne

 

 


Tilmeld dig vores nyhedsbrev og bliv dagligt opdateret