Foto: TV2/Lorry

Digital sikkerhed sejler hos offentlige instanser

Staten følger ikke sine egne regler, når det kommer til sikker opbevaring af personfølsomme oplysninger, slår Rigsrevisionen nu fast.

Rigsrevisionen har udarbejdet en rapport som fastslår, at adskillige offentlige instanser har problemer med den digitale sikkerhed. Det gælder Skat og Rigspolitiet, Sundhedsstyrelsen og fem andre offentlige instanser, som ikke lever op til kravene om forsvarligt at passe på danskernes data.

"Der tegner sig et billede af myndigherder, der trænger til at stramme gevaldigt op, når det kommer til data, som handler om dig og mig, og som handler om virksomhederne i Danmark. Det er statens egne regler, som staten ikke følger," siger Janus Sandsgaard, fagchef for IT og digitalisering i Dansk Erhverv.

Konsekvenserne kan være, at virksomhedernes konkurrenceevne bliver skadet, tilliden svækket hvilket kan blive en barriere for fortsat at digitalisere og effektivisere i staten, lyder det i rapporten.

Ifølge Janus Sandsgaard langes der specielt ud efter Danmarks Statistik, som opbevarer tusindvis af følsomme oplysninger om danskerne. Han mener, at der omgående bør strammes op og laves en holdbar langsigtet strategi.

Se hele interviewet med Janus Sandsgaard i Kont@kt her.

Følg os også på de sociale medier:

www.facebook.com/lorrykontakt

Twitter/Instagram: Lorrykontakt