Dansk politi beder om helikopter

Som direkte reaktion på massakren i Norge beder dansk politi om at få en fast helikopter til rådighed i stedet for altid at skulle låne af Forsvaret. Det skriver B.T.

Formanden for Københavns Politiforening Claus Oxfeldt kommer med forslaget på baggrund af, at det norske politis aktionsstyrke var en time om at komme de 40 kilometer fra Oslo til Utøya, fordi politiet ikke havde en helikopter til rådighed. På de 60 minutter blev 68 mennesker skudt.
- I betragtning af hvad der er sket i Norge, så vil jeg nu foreslå, at enten Rigspolitiet eller Københavns Politi får stillet sin egen helikopter til rådighed. Vi må se i øjnene, at der kan ske terrorangreb alle steder nu, siger Claus Oxfeldt til B.T.
Politiet i Sverige har imodsætning til dansk og norsk politi flere helikoptere fast tilknyttet, og disse helikoptere blev blandt andet benyttet under klimatopmødet i december 2009.
Dansk Folkepartis beredskabsordfører, Hans Kristian Skibby, bakker op om forslaget.
- Den norske terrorist spekulerede i at udøve sine modbydelige gerninger på en ø, fordi det er vanskeligere for politiet at komme dertil, og i Danmark har vi over 400 øer, så den kynisme skal vi også være forberedt på, siger han.
Han beder justistminister Lars Barfoed (K) redegøre for hele det danske antiterrorberedskab og i den forbindelse vil han foreslå ministeren at finde penge til, at politiet kan få en helikopter.
 

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

112

def_thumb,50_percent

playLighunde leder efter Maria From i fjord

brand i ishøj gildbroevej

play36 boliger ødelagt efter brand i etageejendom: 91 beboere skal genhuses

Mobiltelefon, opkald

Efter flere falske politi-opkald: Opfordrer borgere til at passe på

brand ishøj

Beboer løsladt efter voldsom brand i Ishøj

Lorryland

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere