00:38

Danmarks Bedste Shoppingcenter kåret

Danmarks Bedste Shoppingcenter er blevet kåret for 10. gang, og for andet år i træk går prisen til samme shoppingcenter.

De jubler i Frederiksberg Centeret.

Tirsdag aften blev det nemlig offentliggjort, at de har vundet prisen 'Danmarks Bedste Shoppingcenter.'

 - Vi er blevet kigget rigtig godt efter i sømmene - for os er det ligesom at være til eksamen - og i går aftes fik vi at vide, at vi var bestået, og det er vi rigtig stolte af, siger Vibeke Qvist, der er marketingsmanager til TV 2 Lorry.

Læs også Frederiksberg topper: Her er borgerne mest tilfredse

Hun mener, at det skyldes en kombination af flere ting, blandt andet beliggenheden, der gør at shoppingcenteret bliver en slags overdækket bymidte på Frederiksberg, og at der er turistinformation i centeret og en metro lige til døren. Men også atmosfæren spiller en vigtig rolle. 

 - Vi har en teori om, at man ikke skal forstyrre kunderne, når de går i gangarealerne. Så det betyder, at vi også siger nej til mange ting, og kunderne får lov at være i fred.

Frederiksberg Centeret har vundet et hav af internationale priser, blandt andre: Design & Development ved ’VIVA Best of the Best Awards’ i Las Vegas. ICSC European Shopping Centre Awards i Milano. Her vandt man prisen for bedste renovering af et shoppingcenter i mellemstørrelse. I 2016 blev centeret kåret som Nordens Bedste Shoppingcenter. Foto: TV 2 Lorry

To priser på samme aften

Frederiksberg Centeret har vundet i to kategorier; 'Danmarks Bedste Shoppingcenter over 25.000 kvadratmeter' og 'Bedste Service'

  - Vi er så stolte alle sammen, jeg er stolt på vegne af butikker og al personalet, for det er jo dem, der har vundet Prisen for Bedste Service. Det er en stor oplevelse.

Det er en blanding af stamkunder og en jury, der har kåret Frederiksberg Centeret til Bedste Shoppingcenter. 

I hvert shoppingcenter, som har deltaget i konkurrencen, er der gennemført 100 interviews med centrets kernekunder, dvs. kunder, der kommer i shoppingcentret mindst en gang om måneden.

Herudover har en jury bestående af nøglepersoner fra branchen foretaget en bedømmelse af centrene på baggrund af et spørgeskema udfyldt af de enkelte centre. Her har centrene detaljeret redegjort for visioner, mål og resultater samt, hvad der gør deres shoppingcenter unikt.

Læs også Mash vil åbne ny restaurant på Frederiksberg

Det er Detail-Forum og ICP, der står bag kåringen.

I alt 24 danske shoppingcentre stillede op i konkurrencen. 

Det var BIG, BROEN, Bruuns Galleri, Bryggen, Field's, Fisketorvet – Copenhagen Mall, Frihedens Butikscenter, Hørsholm Midtpunkt, Kolding Storcenter, Lyngby Storcenter, Metropol Shoppingcenter, Ringsted Outlet, RO’s Torv, Rødovre Centrum, Sct. Mathias Centret, Sillebroen Shopping, Spinderiet, TarupCentret, Waterfront, Waves, Vestsjællandscentret og Aalborg Storcenter.

Øvrige kåringer ved Danmarks Bedste Shoppingcenter 2017-konkurrencen

 • Det Bedste Shoppingcenter under 25.000 kvadratmeter - Spinderiet
   
 • Det hyggeligste shoppingcenter - Rødovre Centrum
   
 • Det flotteste shoppingcenter - Waterfront
   
 • Shoppingcentret med bedste service - Frederiksberg Centret
   
 • Shoppingcentret med bedste aktiviteter - Herning Centret
   
 • Shoppingcentret med bedste spisesteder - Field's
   
 • Det mest bæredygtige shoppingcenter - Fisketorvet - Copenhagen Mall
   
 • Det mest innovative shoppingcenter - Fisketorvet - Copenhagen Mall

Læs også Billetpriser i ny svømmehal forarger

I 2015 åbnede Frederiksberg Centeret en helt ny etage - en tilbygning til mere end 500 mio. kr.

Den 12. oktober fik Frederiksberg Centeret også Frederiksberg Erhvervsråds Særpris. Foto: TV 2 Lorry

Prisen er i øjeblikket udstillet i Frederiksberg Centeret, hvor man også kan se de mange andre priser, som centeret har vundet. Foto: TV 2 Lorry