Danmark opgiver værtskabet for EM i TeamGym næste år i Ballerup Super Arena

EM i TeamGym bliver alligevel ikke afholdt i Danmark næste år, meddeler arrangørerne.

Danmark har trukket sig som vært for EM i TeamGym i 2021.

Det meddeler GymDanmark i en pressemeddelelse mandag.

Arrangementet i Ballerup Super Arena skulle være afholdt i oktober i år, men blev skubbet til april næste år på grund af den igangværende coronapandemi.

Men ekstraudgifterne, der følger ved at afholde gymnastikstævnet under pandemien, er for store, og derfor droppes værtskabet nu endegyldigt.

Det siger bestyrelsesformand i GymDanmark Anders Jacobsen i meddelelsen.

- Vi havde glædet os helt vildt til at arrangere det største og bedste EM i TeamGym nogensinde og give gymnaster, frivillige og fans fra hele Europa en kæmpe oplevelse. Det kommer desværre ikke til at ske.

- At arrangere et stort event med restriktioner og begrænsninger, bliver en meget dyr affære, og selv hvis vi kigger ind i det bedste scenarie til foråret, vil det blive et EM uden den folkefest, uden de kram, uden den atmosfære, den energi og det festfyrværkeri, som TeamGym er kendt for, og som sporten fortjener.

- Det er derfor en virkelig svær beslutning, men samtidig den eneste ansvarlige beslutning, der på nuværende tidspunkt kan tages, lyder det fra formanden.

Det vides endnu ikke, om europamesterskabet skal afholdes med en ny værtsnation.

Hvad er TeamGym?

Teamgym eller Spring-rytme gymnastik er en gren af gymnastikken, hvor man blander det yndefulde rytmiske med de kraftfulde spring. 


Det er en holdsport, og et hold består at 6-12 gymnaster. Alle gymnaster skal deltage i rytmeserien, men kun 6 gymnaster skal springe i hver omgang.


TeamGym er især populært i de nordiske lande, hvor Danmark er den mest vindende nation i europæisk regi. På herresiden har Danmark således vundet EM i TeamGym 11 ud af de 12 gange, stævnet har fundet sted. På kvindesiden har Danmark vundet EM-guld to gange, mens der er hentet otte guldmedaljer hos mixede hold.

/ritzau/


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik