Damecykler hindrer ulykker

Der er større risiko for at falde på cyklen, hvis man kører på en herrecykel frem for en damecykel.

Det har de erfaret i Post Danmark, hvor alle nye postcykler nu er damecykler, hvor man ikke behøver svinge benet højt op for at komme i sadlen.

- Vi har cirka oplevet en halvering af faldulykker, siden vi gik over til damecykler, fortæller Johnny Fjellander, postmester på Købmagergade postkontor, til DR Nyheder.

Den udvikling bekræftes af Post Danmarks hovedkontor. Og det er en god forretning, for færre falduheld betyder også færre sygedage.

I Dansk Cyklistforbund glæder man sig over Post Danmarks positive resultater.

- En damecykel, eller en cykel med lav indstigning, som man også kalder dem, de er mere sikre at køre på, fordi det er lettere at komme af og på, fortæller Lotte Ruby, pressechef i Dansk Cyklistforbund.

Hun mener, at særligt børn og ældre mænd burde køre på damecykler.

- Særligt ældre mænd kunne blive sparet for noget af de grimme ulykker, som vi ser nogle gange, hvis de kørte på damecykler, siger Lotte Ruby. Hun synes, at man ikke længere skal kalde en cykel med lav indstigning for damecykler - da alle bør bruge dem.

For det er særligt mænd der kan få glæde af damecyklerne, fortæller Johnny Fjellander.

- Jeg tror alle mænd har prøvet, hvad der sker, hvis man glider i pedalen og falder ned på den der forhadte stang. Og den forhadte stang, den er væk nu, siger han.

På den måde kan mange mandlige cyklister blive sparet for smerter i skridtet fremover.


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik