Carlsberg vil have flere kvinder

Carlsberg går efter, at mindst 40 procent af bestyrelsen i 2015 er kvinder.

Bryggerigiganten Carlsberg gør nu op med ligestillingsdebatten om kvoter i bestyrelser.
Bryggerigiganten vil fra 2015 have, at mindst 40 procent af bestyrelsesmedlemmerne valgt på generalforsamlingerne skal være kvinder.
Det oplyser bryggerigiganten i en meddelelse til børsen i København.
- Medlemmerne skal vælges ud fra deres samlede kompetencer. Men bestyrelsen lægger også vægt på fordelene ved en bredt sammensat bestyrelse hvad angår erfaring, stil, kultur international erfaring og køn, siger Carlsbergs bestyrelsesformand Povl Krogsgaard-Larsen.
Halvdelen eller flere af medlemmerne skal have "betydelig international erfaring fra ledelsen i og af større virksomheder eller institutioner", fastslår Carlsberg.
Og generelt skal det tilstræbes, at "øge antallet af kvinder i ledende stillinger i selskabet". Man vil faktisk lave handlingsplaner, så det kan gå i opfyldelse.
- På den forstående generalforsamling vil vi tage de første skridt i retningen af at indfri nogle af disse målsætninger, siger bestyrelsesformanden.
Og faktisk indstiller Carlsberg to kvinder til bestyrelsen. Det er Donna Cordner og Elisabeth Fleuriot. De skal ind på to nye poster i bestyrelsen.
I samme omgang indstilles Søren-Peter Funchs Olsen. Han er indstillet til at afløse den nuværende bestyrelsesformand.


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik