Foto: TV2/Lorry

Byråd vil undgå ekstreme unge

Byrådspolitikerne i Fredensborg Kommune skærper nu indsatsen for at undgå, at radikale kræfter i Fredensborg Kommune får bedre fat i de unge mennesker. Det skriver Frederiksborg Amts Avis.

Folkeskolen får en helt central opgave, så skolelærere ikke kommer til at stå rådvilde, når børn og unge diskuterer terror eller religiøs radikalisering i miljøer som Hizb ut-Tahrir.

- Vi oplever en stigende radikalisering, og jeg synes, at det er et problem, at vi ikke har nogen værktøjer, som vi kan sætte ind ude i skolerne. Vi skal sætte ind helt ned til 4. klasse, sagde løsgængeren Knud Løkke Rasmussen, der fik byrådets opbakning til at udvikle en indsats med stærk inspiration fra Aarhus.

Netop erfaringerne fra Aarhus blev rost, fordi indsatsen mod radikalisering

ikke handler om at stemple enkelte religioner, men derimod sætte ind mod ekstreme synspunkter.

- Modellen fra Aarhus handler også om, at man ikke skal diskriminere religioner, men derimod skabe et bæredygtigt samfund på tværs af religioner, sagde byrådsmedlemmet Christian de Jonquiéres (K).

Planen kommer efter en årrække, hvor den yderliggående muslimske organisation Hizb ut-Tahrir er blevet valgt til beboerforeninger i Nivå og Kokkedal.