Foto: Ida Marie Odgaard - Scanpix

To byer mister udkørende politi: Tillidsmand frygter for service

Fra næste sommer samler Nordsjællands Politi sine udkørende patruljer. Der er uenighed om, hvad det vil betyde for borgernes service.

Der vil ikke længere drøne biler med blå blink ud fra politistationerne i Frederikssund og Helsingør. 

Fra sommeren 2018 skal der nemlig ikke længere være udkørende patruljer fra stationerne i de to byer, men kun i Hillerød og Gentofte.

Det er ét af hovedelementerne i Nordsjællands Politis udkast til en ny politistruktur, skriver Frederiksborg Amts Avis.

Patruljebiler vil stadig være til stede

Chefpolitiinspektør Magnus Andresen forklarer, at man med udkastet lægger op til at samle flere enheder på færre matrikler for at kunne skabe en bedre service til borgerne.

- Vi får mere robuste enheder, og det giver større styrke. Udkørselsstederne er ikke afgørende for os. Det afgørende er, at vi kan nå hurtigt frem, siger Magnus Andresen til Frederiksborg Amts Avis, der oplyser, at man i stedet for at have udkørende patruljer i Frederikssund og Helsingør skal arbejde med zoneinddeling, hvor der konstant er patruljebiler til stede i alle zoner.

Læs også 25 anholdt i aktion i Pusher Street

Tillidsmand frygter for servicen

Men det beroliger ikke tillidsmand på politistationen i Frederikssund, Kim Dueholm.

Han frygter, at den nye struktur får negative konsekvenser for borgerne i de områder, hvor der ikke længere skal være udkørende patruljer.

- Jeg har svært ved at se, hvordan det skal kunne hænge sammen i praksis, at alle zoner skal være konstant dækket ind, og dermed frygter jeg også, at vi får svært ved at levere en ordentlig service, siger han til avisen. 

Læs også Anne kvæstet i uheld: Nysgerrige fotograferede hende