Britt hjalp 93-årig: Ville besøge gravsted - endte i nødspor

93-årige Børge ville aflevere blomster på sin afdøde kones grav, men endte på Ishøj Stationsvej på sin elscooter. Her mødte han heldigvis Britt.

- Det er rart, når borgere påtager sig at hjælpe nogen andre ud over det sædvanlige. Det er skønt og livsbekræftende, at nogen tager ansvar på den måde.

Vagtchef Peter Grønbek fra Københavns Vestegns Politi er begejstret for 45-årige Britt Markray fra Ishøj.

Hun tog nemlig sagen i egen hånd, da hun lørdag spottede en farlig situation på Ishøj Stationsvej. En ældre mand havde forvildet sig ud i nødsporet på sin elscooter.  

Britt kørte straks ind til siden med sine store børn, der fik besked på at vente i bilen. 

- Han så lidt desorienteret ud, og det virkede som om, at han ikke vidste, hvor han var. Jeg tror, han var forskrækket og overrasket over, at han var endt på den store vej, siger Britt Markray om den første kontakt med den ældre herre. 

Manden befandt sig ved et stort kryds ved Ishøj Stationsvej og Vejleåvej, hvor der lige nu er vejarbejde.

- Jeg fik snakket med ham, og han fortalte, at han skulle på kirkegården for at lægge blomster på sin afdøde kones grav, siger Britt til TV 2 Lorry.

Hun ringede i første omgang til politiet i håb om, at betjente kunne få manden væk fra vejen og sikkert frem til sin destination. 

- Vi sendte en patrulje afsted, men ligesom den kom frem, fik vi en melding om et røveri, og vi var nødt til at haste afsted. Britt måtte vente på, at vi kom, og da vi kom, kørte vi med det samme igen, siger vagtchef Peter Grønbek.

Britt ville dog ikke efterlade manden på Ishøj Stationsvej. 

- Jeg tog ham med ind på drive inn-grillen, der ligger ved vejen. Han fik en kop kaffe og en ostemad, og da han havde fået varmen, fortalte han, at han hed Børge, og at han er 93 år og bor i en lejlighed i Ishøj for sig selv, siger Britt Markray og fortsætter: 

- Han jokede med, at han jo havde levet, og at det nok mest ville gå ud over bilerne, hvis de kørte ind i ham.

Den risiko ville Britt dog ikke løbe. Samtidig var hendes børn, der også var kommet ind på drive inn-grillen, efter små to timer klar til at komme videre med dagen.

Hvad gør en klog kvinde så? Britt bestemte sig for at følge Børge over vejen i bedste andemor-stil. 

- Jeg fik gelejdet ham over vejen, selv om man ikke rigtig må det. Sikke det må have set ud. Men hvis jeg ikke havde hjulpet ham, var han selv gået over, og det var helt sikkert endt galt. Da vi var kommet sikkert frem, repeterede vi, hvilken vej han skal køre hjem, og så lod jeg ham køre, siger Britt Markray til TV 2 Lorry. 

Hun er glad for de pæne ord fra politiet, men mener ikke, hun har gjort noget særligt.

- Jeg ville have haft super dårlig samvitithed, hvis jeg ikke havde gjort noget, og jeg så næste dag havde læst om en mand, der var blevet kørt over. Det ville jeg næsten ikke kunne bære, siger Britt Markray til TV 2 Lorry.

Det har ikke været muligt for TV 2 Lorry at få en kommentar fra 93-årige Børge. Men mon ikke han er glad for hjælpen - også selv om det var gået værst ud over bilerne...  


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik