Brandvæsen overvejer tilbud på ambulancer

Ambulancer fra Københavns Brandvæsen i Ringsted og Slagelse eller fra Roskilde Brandvæsen i Køge og Holbæk. Det kan være et muligt scenarium, efter at det svenske ambulanceselskab Samariten har opgivet at køre ambulancer i fem ud af seks områder i Region Sjælland, skriver DAGBLADET Roskilde.

Umiddelbart har det ellers været Falck, der har lignet den eneste reelle spiller tilbage til at påtage sig opgaven efter Samariten, men nu viser både Københavns Brandvæsen og Roskilde Brandvæsen interesse for at hjælpe - og med tidlige overvejelser om at byde på nogle af områderne i en ny udbudsrunde.
- Vi har jo fået noget tilbage af vores område, efter at Samariten har trukket sig i indre København, men vi har stadig 100 medarbejdere, vi gerne vil finde arbejde til. Og det kan enten ske ved at samarbejde med Falck i det område, de overtager efter os her i København, eller ved at byde på nogle af områderne i Region Sjælland, siger Jan Axlev, der er brandchef ved Københavns Brandvæsen.
I Roskilde Kommune er tanken om at udvide området og hjælpe regionen heller ikke helt fjern for borgmester Poul Lindor Nielsen (S).
- Det er ikke noget, jeg i dag vil afvise 100 procent. Men det vil tage noget tid at finde ud af, da det i så fald ville være en byrådsbeslutning, siger borgmesteren.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Samfund

Stevns Station

141 år gammel togstation rives ned: Politikere enige om at flytte station

Jacob Gowland Jørgensen

playFamiliefar trodsede rejsevejledninger: - Jeg har brug for at komme væk fra hverdagen

mændenes hjem

Hjemløse sælger juletræer og får indtjeningen i egen lomme

FÆRDIGT INDSLAG(3)

playTingbjerg bygger sig ud af den hårde ghettoliste - beboer frygter opdelt lokalsamfund

Lorryland

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere