Børn sikrer mindre hærværk

Et almennyttigt boligbyggeri i Frederiksværk har været plaget af mange tilfælde af hærværk gennem en årrække.

Et almennyttigt boligbyggeri i Frederiksværk har været plaget af mange tilfælde af hærværk gennem en årrække. Hærværkstilfældene er nu nedbragt markant. Blandt andet med hjælp fra kvarterets børn, skriver Frederiksborg Amts Avis.

Et fald i hærværkstilfælde med omkring 70 procent fra 2008 til 2011 er resultatet af en målrettet indsats i boligbyggeriet Maglehøj. Det viser en opgørelse foretaget af boligselskabet Lejerbo, der ejer boligerne i området.

Området har længe været præget af uro, blandt andet i form af hærværk, men en ny klubordning for områdets yngste beboere har været medvirkende til, at hærværket altså er dalet markant, fortæller leder af projektet »Et trygt Maglehøj«, Annelie Byrne.

- Vi kan se, at hærværket stiger markant i perioder, hvor klubben har været lukket, siger hun.

Tilbuddet, der gælder beboere mellem 6-12 år, blev oprettet, fordi mange af børnene i Maglehøj ikke er engageret i lignende offentlige tilbud.

Klubben giver børnene et sted at være efter skole, og de voksne i klubben lærer samtidig børnene om, hvordan de skal begå sig i samfundet, og at det ikke er i orden at lave hærværk.

Det har nu resulteret i, at børnene er begyndt at optræde som ambassadører i området, hvor de blandt andet holder øje med, om de ældre unge opfører sig ordentligt, og hvis det ikke er tilfældet, holder børnene også øje med, hvem der laver hærværk, fortæller Annelie Byrne.

I Lejerbo vækker den store succes naturligvis også stor glæde.

- Det er en rigtig dejlig historie. Vi har arbejdet meget intensivt med at finde løsninger, der kan nedbringe blandt andet hærværk, og så er det dejligt at se, at indsatsen virker, siger kommunikationschef i Lejerbo, Tine Staun Petersen.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

112

Magnus Buhl Hansen

playMagnus Buhl Hansen blev dræbt af vanvidsbilist på Langebro - retssagen er udskudt

20200216-111000-L-1920x1280we

Fire mænd dømt i spektakulær sag om kokain fra fragtskib

Skyderi i Brønshøj

Skud og knivstik i nat: To mænd bragt på hospitalet - fem kræves fængslet

Nivå Havn

Helikopter finder livløs mand i vandet ud for Nivå Havn

Lorryland

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere