Valby Hallen Foto: Ukendt

Borgmester vil relancere Valby Hallen som koncertsted

Et samarbejde mellem Vega og Kultur- og Fritidsforvaltningen skal sørge for, at der igen spilles koncerter i Valby Hallen, hvis det står til borgmesteren.

Spillessteder med plads til mellem 2.000 og 5.000 publikummer er en mangelvare i København.

Og ifølge Københavns Kultur- og Fritidsborgmester, Carl Christian Ebbesen, ændrer det sig ikke foreløbig. 

Tidligere har KB-Hallen og Falconer Salen dækket markedet for de koncerter, som kræver den størrelse spillested, men med lange udsigter til en ny hal grundet økonomi samt en renovering af Falconer Salen, mangler København et passende spillested helt indtil slutningen af 2018 - tidligst.

Endvidere bliver spillestedet Tap 1 revet ned allerede i år, som følge af opførelse af det nye Carlsberg Byen.

Pladsmangel til de store internationale kunstnere er derfor et reelt problem - og det bekymrer flere koncertarrangører.

Det kan nemlig betyde, at større udenlandske navne springer over København, når turnéerne for de næste år planlægges.

Derfor vil Kultur- og Fritidsborgmester Carl Christian Ebbesen (Da. Folkep.) nu relancere Valby Hallen som koncertsted.

- København mangler et koncertsted til de 2.000 til 4.000 publikummer - og her er Valby Hallen altså et unikt bud, siger borgmesteren.

Konkret skal et samarbejde mellem Kultur- og Fritidsforvaltningen og Vega sikre koncerter i Valby Hallen fra 1. januar 2017. Her skal Vega administrere koncertvirksomheden, der er rettet mod rytmisk musik, som arrangørerne efterfølgende kan leje sig ind i.

For at gøre hallen attraktiv på koncertmarkedet, vil borgmesteren modernisere hallen for i alt 12,5 millioner kroner, som du kan se fordelingen af i faktaboksen nederst i artiklen.

Hvis forslaget går igennem, vil Valby Hallen være klar til koncerter i starten af 2017, mens dens øvrige moernisering forventes at kunne være færdig i efteråret 2017.

Ebbesens forbedringer af Valby hallen

  • Investering i bedre lyd. Kultur- og fritidsborgmesteren vil til budgetforhandlingerne i 2016 foreslå, at der afsættes 3 millioner kroner til forbedrede lydforhold. Den konkrete løsning tænkes udformet som et system af stofballoner med luft i, der er hængt op under loftet.
  • Investering i ny tribune, nyt gulv og bedre lys. Kultur- og Fritidsudvalget afsatte i 2014 7 millioner kroner til udskiftning af den ene tribune i Valby Hallen, som vil stå klar i august 2016. Kultur- og fritidsborgmesteren vil til budgetforhandlingerne i 2016 foreslå, at der afsættes yderligere 9,5 millioner kroner til færdiggørelse af moderniseringen, dvs. udskiftning af den anden tribune og halgulvet samt opgradering af lyset til TV-lys.
  • Valby Hallens tribuner kan i dag ’foldes’ ud og ind afhængig af behovet for tilskuerpladser. Omstillingen kræver i dag, at aktiviteterne i hallen indstilles i op til et døgn, men med de nye tribuner kan den udføres automatisk på ti minutter. Moderniseringen vil således øge hallens fleksibilitet ift. de forskellige aktiviteter og give færre omkostninger for arrangører.