Morten Kabell, Enhedslisten, er kendt som en meget cykelglad teknik- og miljøborgmester. Her ses han på Inderhavnsbroen. Foto: Jens Astrup - Scanpix

Borgmester nomineret til årets københavner

Københavns teknik og miljøborgmester er nomineret til årets københavner af IByen.

Morten Kabell, Enhedslisten, har allerede en temmelig magtfuld titel i København - nemlig teknik- og miljøborgmester.

Nu har han chancen for at få endnu en fornem titel på cv-et: Årets københavner.

Jeg er ualmindelig stolt og glad for den nominering. Jeg er ualmindeligt beæret.

Morten Kabell, Enhedslisten, teknik og miljøborgmester i København

Politikens københaverguide, IByen, kårer hvert år årets københavner, og her er Morten Kabell blandt de sidste fem nominerede.

Ibyens læsere har kunne nominere, hvem de syntes, var den mest egnede til titlen, og her har nogen altså foreslået Morten Kabell.

Læs også Rasende borgmestre: "Kabell er en arrogant, centralistisk enehersker"

- Jeg er ualmindelig stolt og glad for den nominering. Jeg er ualmindeligt beæret. Og så er jeg ualmindeligt forundret over, at der er nogen blandt Politikens læsere, som har indstillet mig - og at jeg derefter er udvalgt som én af fem nominerede, skriver Morten Kabell på sin Facebook-side. 

IByen begrunder nomineringen sådan her: 

"Flere cafeer har fået mulighed for udeservering, ikke mindst fordi Kabell har inddraget parkeringspladser og givet mere plads til udeliv på fortovene. Han står bag nye cykelstier forskellige steder i byen, der gør livet lettere for – ja, cyklisterne. Og så har han en ambition om, at hele den gamle middelalderby i København skal gøres bilfri, hvilket bl.a. har udmøntet sig i, at promenaden langs Frederiksholms Kanal er blevet gravet op, så der i stedet for biler er blevet plads til bredere fortove med opholdsrum, flere cykelparkeringspladser og mere plads til fodgængere. Se dét kan vi godt li’."

Læs også Internationalt medie: Inderhavnsbro er en "stupid bridge"

Her er de andre nominerede til Årets københavner

  • Carla Cammilla Hjorth, der er en del af det kreative kollektiv ArtRebels, og står bag Trailerpark Festival.
  • Fenar Ahmad, der er filminstruktør og står bag filmen "Underverden", der er et klassisk hævndrama fra Vestegnen.
  • Lene Tranberg, der er hovedkraften bag Lundgaard & Tranberg Arkitekter, der står bag københavnske byggerier som Kvæsthusmolen, det nye Statens Naturhistoriske Museum, Tietgen Kollegium, Skuespilhuset langs havnefronten og ikke mindst Axel Towers.
  • Mikael Colville-Andersen er byplanlægningsekspert og direktør i virksomheden Copenhagenize Design Co., og slår på sin blog ned på byns tåbelige løsninger og cykelmiljø.

Læs også Borgmester: "I er dobbeltmoralske og hykleriske"

I fornemt selskab

Morten Kabell er beæret over selskabet, skriver han på sin Facebook-profil: 

- Når jeg så ser de andre nominerede, er jeg blot en dværg blandt kæmper. De er folk, som virkelig har gjort en forskel og som er kanondygtige til deres arbejde. Stemmer du på dem i stedet for på mig, kan jeg altså godt forstå det, skriver han.

Ibyen kårer også årets restaurant, årets bar, årets café, årets sted i byen og årets musiknavn. Vinderen afsløres den 1. juni.

Afstemningen kører indtil den 26. maj. Du kan stemme her

Læs også Geertsen tordner mod Kabell: Regeringen må gribe ind