Borgmester blokerer plejehjemsleder på Facebook

Kim Valentin, borgmester i Gribskov, har blokeret en lokal plejehjemsleder på Facebook.

Lederen af demensplejehjemmet Dagmarsminde i Græsted, May Bjerre Eiby, kan ikke længere debattere og skrive til borgmesten i Gribskov på hans Facebook-side.

quote Man må som borgmester respektere, at man som borger og leverandør af ældrepleje anlægger et perspektiv i forhold til visitationsprocesser i kommunen.

May Bjerre Eiby, leder og stifter af Dagmarsminde

Kim Valentin, Ven. har blokeret hende på sin private Facebook-side, og han beskylder May Bjerre Eiby for urigtige oplysninger, skriver Ugeposten Gribskov. 

- Jeg synes, det har været rigtig ubehageligt at blive blokeret. Jeg følte, at vi havde en saglig debat om ældrepleje. Men så skrev Kim, at det jeg skrev var "fake news". Det, syntes jeg, var ubehageligt, for jeg synes jo ikke, at jeg opdigter historier om Dagmarsminde, siger May Bjerre Eiby til Ugeposten Gribskov i en live video på Facebook.

"Jeg blokerer folk, der forvirrer debatten"

Debatten handlede om visitation af ældrepleje. May Bjerre Eiby mener ikke, at visitationen af ældrepleje foregår, som den skal. Hver ældre skal individuelt have vurderet, hvor meget og hvilken slags pleje de har brug for, men det mener May Bjerre Eiby ikke sker på ordentlig vis i Gribskov. 

I Gribskov kommune bliver Borgmester Kim Valentin nu anklaget for at lukke af for kritik fra alle, der er uenige med ham.

Men borgmester Kim Valentin mener, at hun spreder falske nyheder: 

- Jeg blokerer folk, hvis de ikke opfører sig ordentligt. Det er min ret. Hvis man bander, ikke opfører sig ordentligt, eller forvirrer debatten, så gør jeg det. I det her tilfælde er det fordi jeg har nogle medarbejdere i kommunen, som der bliver fortalt noget urigtigt om. Det, synes jeg ikke, er godt nok, når man er leverandør til kommunen, siger borgmester Kim Valentin til Ugeposten Gribskov.

Gribskov Kommune stævnet

En af de sager, som de to diskuterede drejer sig om visitation. May Bjerre Eiby kritiserer blandt andet kommunens visitator for at gå tilbage til forvaltningen, efter personen har vurderet de ældre.

Men det passer ikke, mener borgmesteren. Der er derimod tale om faglig sparing.

May Bjerre Eiby har har stævnet Gribskov Kommune for 1,3 millioner kroner. Hun mener, at Gribskov har underbetalt plejehjemmet.

Kommunen afviser beskyldningerne.


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik