01:44

Helsinge har den seneste tid været plaget af flere voldelige opgør i bandemiljøet - og den utryghed, som naturligt nok følger med Video: TV 2 Lorry

Gribskov-borgmester: "Helsinge skal være tryg for alle"

Helsinge har i den seneste tid været plaget af hård kriminalitet. Derfor afholdt kommunen i går borgermøde om indsatsen i byen

Den seneste tids uro i Helsinge førte til, at Helsinge Kommune i går afholdt et borgermøde om tryghed i Helsinge.

Det kommer efter en tid, hvor rockerbanden Gremium har forsøgt at etablere sig i Helsinge, hvilket har ført til flere konflikter og overfald i Helsinges gader.

Med til borgermødet var Nordsjællands Politi, repræsentanter fra kommunens SSP-gruppe og Gribskovs borgmester Kim Valentin, der havde et klart buskab:

- Helsinge skal være en tryg by for alle, og derfor kan vi ikke acceptere, at kriminelle skaber utryghed i byens gader, sagde han til de mere end 100 borgere der var mødt op for at høre om indsatsen.

Læs også Mand jaget med baseballbat på åben gade: Har du set noget?

En konflikt i de kriminelle miljøer

Politiet forklarede på borgermødet, at den seneste tids voldelige episoder skyldes, at rockergruppen Gremium siden begyndelsen af 2016 har forsøgt at etablere sig i Helsinge, og at det har ført til en kamp mellem de nytilkomne og de allerede eksisterende kriminelle bander.

Lige nu er syv personer anholdt som følge af episoderne i Helsinge - fire fra Gremium og tre fra Bandidos - og politiet har indført en visitationszone i Helsinge, der som minimum varer frem til 1. maj.

Læs også Børn er en del af bandemiljø i Nordsjælland

Den forebyggende indsats er vigtig

Udover at politiet er mere til stede i byen, end de plejer at være det, så har kommunen også igangsat en række forebyggende initiativer.

- Vi skal forhindre vores unge i at blive en del af det kriminelle miljø. Her spiller vores omfattende SSP-samarbejde en enormt vigtig rolle både nu, hvor konflikterne står på og i fremtiden, siger borgmester Kim Valentin.

Blandt andet er der startet et samarbejde mellem Nordstjerneskolen og Socialstyrelsen, der skal klæde lærere, pædagoger og andre aktører på til at opdage og arbejde med de unge, der er i fare for at blive rekrutteret til banderne.