Borgere mangler stadig deres motorvej: Tager til demo i S-tog

Frederikssund-borgere gør endnu et forsøg på at råbe Folketinget op, så man kan få færdiggjort den manglende etape af Frederikssundmotorvejen.

Frederikssundmotorvejen blev vedtaget i 2009 og i dag, knap 10 år senere, kæmper borgere stadig for at få den færdig. Foto: Privatfoto / Claus Fisker - Ritzau Scanpix

Frederikssundmotorvejen blev vedtaget i 2009 og i dag, knap 10 år senere, kæmper borgere stadig for at få den færdig. Foto: Claus Fisker - Ritzau Scanpix

1 af 2

- Vi holder i kø i timevis hver dag, og vi kan forvente øget køtid med udbygningen af Vinge samt den nye motortrafiksvejbro fra Hornsherred, så processen skal accelereres.

Sådan lyder opråbet fra Michael Tøgersen fra Frederikssund i en begivenhed på Facebook, der inviterer lokale beboere til en såkaldt trafikmarch. 

Dybest set, så understreger det hele problemstillingen. For hvis vi skulle tage bilerne, så nåede vi aldrig derind.

Michael Tøgersen, initiativtager

Formålet er at få Folketinget til at sætte en fremdrift på planerne om motorvejen og altså, en gang for alle, få færdiggjort de sidste kilometer, der rent faktisk forbinder motorvejen til Frederikssund. 

Derfor har han arrangeret en demonstration, hvor demonstranterne - i mangel på motorvej - rejser med S-tog til Christiansborg: 

- Dybest set, så understreger det hele problemstillingen. For hvis vi skulle tage bilerne, så nåede vi aldrig derind, fortæller Michael Tøgersen til TV 2 Lorry. 

Læs også Manglende motorvej ødelægger familieliv: "Det duer ikke"

''Frederikssundmotorvejen på finansloven NU''

Ved trafikmarchen mødes borgerne i Frederikssund i dag torsdag, og station for station ind mod København vil der støde flere og flere demonstranter til. Når de når ind til Nørreport, tager de i samlet flok mod Christiansborg, hvor transportordfører Kim Christiansen (DF) og Pia Adelsteen (DF) venter dem. 

Arrangøren bag demonstrationen, som du kan læse mere om her, håber, at det fælles opråb kan sikre den manglende strækning en plads i finansloven for 2019. 

- Det er rasende vigtigt for rigtig mange folk, der ikke har et liv i hverdagen, fordi det hele handler om transport til og fra arbejde, fortæller Michael Tøgersen som også er en af dem, der dagligt er udfordret af kaotisk trafik og lange køer. 

Opråbet til folketinget blev allerede fremlagt tilbage i januar, hvor borgere og lokale politikere havde en klar appel til Christiansborg.  

Det er rasende vigtigt for rigtig mange folk, der ikke har et liv i hverdagen, fordi det hele handler om transport til og fra arbejde.

Michael Tøgersen, initiativtager

Ønsket om at få motorvejen på finansloven fik dengang både opbakning af Frederikssunds borgmester John Schmidt Andersen (V) og byråds- og folketingsmedlem Hans Andersen (V). 

Se indslaget fra 29. januar 2018 her:

03:27

Foto: TV 2 Lorry

Luk video

En dyr strækning

Det er den sidste strækning af motorvejen fra Smørum/Måløv til Frederikssund, der fortsat mangler og dagligt skaber en næsten stillestående trafik. 

Prisen for at få færdiggjort de sidste 25 kilometer af Frederikssundsmotorvejen er vurderet til at være omkring 3,8 milliarder kroner. 

Men ifølge Michael Tøgersen, er det ikke noget i forhold til de konsekvenser, den ufærdige strækning medfører: 

- Det går ud over privatliv, det går ud over virksomheder og det koster arbejdspladser, fordi det ikke er attraktivt at sidde i kø. Alt i alt bliver vi mere og mere isoleret som udkantsnordsjælland, fortæller han. 

  Foto: TV 2 Lorry

Læs også Politikere og erhvervsliv går sammen i trafikkamp

Trafikmarchen begynder i dag torsdag kl. 15.10 på Frederikssund Station, hvor de første demonstranter hopper på toget mod Christiansborg. 

 Tilmeld dig vores nyhedsbrev og bliv dagligt opdateret

Læs vores privatlivspolitik