Borgere kæmper imod store betonhaller og transportcenter

Et stort tranportcenter, som skal bygges i Solrød, deler vandene, og mandag aften demonstrerede byens borgere mod opførelse af bygningen.

Det vakte både vrede og bekymring hos mange borgere, da byrådspolitikere inden sommerferien stemte ja til et transport- og logistikcenter i Solrød Kommune.

Harmen er ikke blevet mindre siden da, og mandag aften gik Solrødborgere på gaden i protest mod udsigten til et transportcenter for lastbiler i byen.

Byggeriet vil - ud over lastbilerne - bestå af flere meget store betonbygninger. Og borgerne er ikke tilfredse med byggeriet eller den trafik, det vil medføre.

Per Rasmussen har været med til at organisere demonstrationen, og han er en af de borgere i Solrød, som kæmper en indædt kamp for at blive hørt af politikerne.

- Det siges jo fra Solrød Kommunes side, at kommunen skulle være det bedste sted at bo og leve, men det synes jeg i den grad man giver køb på ved at tillade sådan et byggeri. Man ændrer jo kommunens struktur og dna, siger Per Rasmussen til TV 2 Lorry.

Forud for demonstrationen har organisatorerne været ude og dele 3.000 flyers ud i postkasser rundt omkring i Solrød. Demonstrationen er i første omgang et opråb til politikerne, men kampen mod det udskældte transportcenter for lastbiler, slutter ikke der, tværtimod.

- Kommunen har aldrig modtaget så mange høringssvar fra borgerne, og med 500 underskriftindsamlinger mod opførelse af et transportcenter i Solrød er vi mange som vil kæmpe, siger Per Rasmussen og fortsætter:

- Vi vil stille mange kritiske spørgsmål til miljørapporten og forsøge at påvise, at Solrød Kommunen ikke agerer med fornuft i den her sag, siger Per Rasmussen.

Men hverken demonstration eller kritik får borgmester Niels Hörup (V) til at vakle i troen på et kommende transport- og logistikcenter.

- Jeg synes, det er en god idé at skabe en række arbejdspladser. Og i forhold til CO2-udledningen så svarer lastbilerne til 37 oliefyr om året, siger han.

Solrøds grønne omgivelser er af de utilfredse borgere også blevet brugt som argument imod transportcenteret. Men borgmesteren er uenig og mener. at det udpegede område er velegnet:

- Det område er med det mest trafikerede motorvejsstykke på den ene side og en højhastighedsbane på den anden. Derfor har staten udpeget det som et muligt område for et transport- og logistikcenter - det er noget, der efterspørges, siger Niels Hörup.


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik