Boligselskab om rotteplage: "Vi gør alt hvad vi kan"

En hel opgang er plaget af rotter. Beboerne føler sig alene med problemet, men boligselskabet tager det meget alvorligt.

Beboerne i boligforeningen Æblehaven i Roskilde er hårdt ramt af rotter.

En familie fandt 28 af skadedyrene på få uger i deres hjem og blev genhuset i fem dage. Men problemet er stadig ikke løst.

- Der er blevet gnavet ind og gnavet huller ind i opvaskemaskinens rør, og fem kilo ris er bare væk. Og der opdagede vi altså, at der er rotter, siger Evin Afrasyos.

Evin Afrasyos' mor er blevet syg af rotteproblemet, skriver Allehelgensgade Lægehus i en lægeerklæring, som TV 2 Lorry har set.

Beboerne mener ikke, at Boligselskab Sjælland gør nok for at komme rotterne til livs. 

Sætter markant ind

Morten Lykkeberg, sekretariatschef hos Boligselskab Sjælland, er uenig med beboerne: 

- Der skal ikke være nogen tvivl om, at vi ikke vil have rotter. De skal bekæmpes, og derfor har vi sat en markant ind, siger han.

Boligselskabet sendte en skadedyrsbekæmper ud, da problemet blev anmeldt, der bemærkede, at der kunne være adgang mellem altan og køkken. En tømmer lappede hullet, fortæller han.

- Derudover konstaterede vi, at der blev opbevaret fødevare på altanen. Vi har rådgivet beboerne om, at det øger risikoen for rotter med mad på altanen, siger han.

Evin Afrasyos nægter, at familien har haft mad på altanen. Hun mener, at boligselskabet giver familien skylden for rotteproblemet. 

En hel opgang med skadedyrsproblem

Boligselskabet Sjælland har efterfølgende ringet på hos alle beboere i opgangen og spurgt om rotteproblemerne. Og det havde mange i opgangen:

- Vi har også haft de samme problemer. Vi har selv smidt fire stykker ud i sidste uge. Og de graver stadig inde fra væggen. Så vi kan tydeligt høre det om natten. Og mine børn bliver også bange, siger Emrah Agca.

Det har fået Boligselskab Sjælland til for alvor at gå i gang med at arbejde.

- Vi har sat gang i en større indsats, hvor vi har sat et stillads op ude foran boligen, og så vi kan tjekke, at rotterne ikke kommer ind den vej. Og vi skal tjekke det rør, der går ned i kloaken. Vi tager det meget alvorligt, siger Morten Lykkeberg.

Han kan ikke sige nærmere, hvornår rotteproblemet er løst, før man med sikkerhed ved, hvordan rotterne er kommet ind i bygningen.

Hvorvidt beboerne skal genhuses, skal hver enkelt diskutere med Boligselskab Sjællands områdekontor.

 

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik