Billigere lån sparker gang i salget af sommerhuse

Der er solgt en tredjedel flere sommerhuse i årets første tre måneder sammenlignet med 2016, viser nye tal.

Regionens sommerhusejere har – sammen med sommerhusejerne i resten af landet – noget at have optimismen i. Nye regler om, at man kan låne 75 procent af af anskaffelsesprisen hos realkreditinstitutterne har nemlig sat gang i salget.

I 1. kvartal i år var salget således 33 procent højere end i 1. kvartal 2015, viser en opgørelse, som Boligsiden.dk har lavet for Jyllands-Posten.

- Alle taler om det

Sten Nielsen, der er ejendomsmægler hos Home i Gilleleje, er en af dem, der mærker interessen for de nye låneregler hos køberne. Han oplever dog endnu ikke, at det materialiserer sig i salget.

Læs også Massiv efterspørgsel på sommerhuse i Halsnæs

- Alle taler om det på fremvisninger og ved vurderinger. Salgsmæssigt medfører det ikke en eksplosion endnu, men øget interesse. Især fra yngre købere, siger han til avisen.

Vi kan vel med sikkerhed sige, at det i hvert fald ikke er blevet ringere efter de nye låneregler,

Jan Nordmann, kommunikationschef, EDC Mæglerne

Også flere salg hos den største kæde

Også hos EDC, der er Danmarks største ejendomsmænglerkæde, oplever man en øget interesse. De første 14 dage af maj 2016 solgte kæden 73 sommerhuse – og i samme periode i år lyder tallet på 110.

- Det er som en udgangspunkt en for kort periode at lave alt for faste konklusioner på, men vi kan vel med sikkerhed sige, at det i hvert fald ikke er blevet ringere efter de nye låneregler, siger kommunikationschef Jan Nordmann til Jyllands-Posten. 

Læs også Sommerhussalg i rivende udvikling