Beredskab har arbejdet hele natten på tagbrand: "Alle stationer har været i gang"

Onsdag udbrød der tagbrand på Frederiksberg. Siden tidligt onsdag aften har beredskabet kæmpet mod flammerne og efterslukningen pågår fortsat torsdag morgen.

På Nyvej, en sidegade til Frederiksberg Allé, udbrød der onsdag omkring klokken 18 brand.

Branden udviklede sig hurtigt fra en lejlighed på fjerde sal, og omfattede hurtigt taget og over opgangen og naboopgangen i henholdsvis nummer 4 og 6.

Ved branden blev fire opgange evakueret på grund af fare for spredning via taget til flere naboejendomme.

Sent onsdag aften oplyste Hovedstadens Beredskab, at beboere på Nyvej 2 og 8 igen kunne returnere til deres adresser - men at beredskabet forsat ville arbejde med på efterslukningen natten over. 

Branden kunne ses fra store afstande på grund af den storte røg
Branden kunne ses fra store afstande på grund af den storte røg
Foto: Ninna Kokholm, TV 2 Lorry

Torsdag morgen er det en træt operationschef fra Hovedstadens Beredskab, som tager telefonen, da TV 2 Lorry ringer.

Han bekræfter, at beredskabet fortsat er til stede på Nyvej.

Operationschef: "Vi har arbejdet hele natten"

- Lige nu 'grabber' vi tagkonstruktioner og pulterrum ned for at slukke de små brandlommer, der kan opstå ved en tagbrand, siger Michael Møller, operationschef ved Hovedstadens Beredskab, til TV 2 Lorry.

Han forklarer videre, at det er foregået ved, at en stor kran med grab har nedbrudt og væltet den resterende tagkonstruktion, for at undgå, at branden fortsat kan ulme og blusse op igen. 

Der er dog ingen brandmænd på selve taget. Det er ganske enkelt for usikkert, lyder meldingen.

- Tagkonstruktionen er for usikker til, at vi kan komme derop. Der har været mange omkring branden, men nu har vi reduceret til det, der svarer til en almindelig brandstation, siger Michael Møller.

65 brandfolk kæmpede mod flammerne i skæbnestimer

Da branden var på sit højeste, kæmpede 65 brandfolk mod flammerne fra branden, der ifølge TV 2 Lorrys oplysninger kunne ses så langt væk som Amager, Gladsaxe og endda i Høje Taastrup.

Og det var også en stor brand, som Hovedstadens Beredskab skulle håndtere.

- Hen over hele forløbet har vi haft alle vores styrker på branden på et tidspunkt, siger Michael Møller, der samtidig understreger, at hans folk har ydet en god og stor indsats. 

Beredskabet fik nemlig undgået spredning til naboejendommenes tag, og brandskaderne begrænsede sig til taget og den lejlighed på fjerde sal, som branden opstod i.

- Jeg har en god mavefornemmelse på det. Vores succeskriterie er, at det ikke skal udvikle sig, og at ingen yderligerer kommer til skade - og begge dele lykkes. Så det kalder vi en succes, siger Michael Møller til TV 2 Lorry.

Som følge af brandslukningen er der også sket vandskader i nogle lejligheder i de to opgange.

Hvor mange det konkret drejer sig om, ved vagtchefen dog ikke. 

 
 
Foto: Ninna Kokholm, TV 2 Lorry

- Der blev også noget vandskade i de øverste lejligheder i opgang 4 og 6. Så vidt jeg er informeret er det indtil tredjesals højde. Men jeg ved det ikke præcist, siger Michael Møller til TV 2 Lorry.

Ved branden blev fire personer lettere tilskadekomne.


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik