Bekymrede Nørrebro-forældre holder børnene hjemme om aftenen

De mange skyderier i bydelen skaber stigende bekymring hos en lang række forældre, som blandt andet holder børnene hjemme fra fritidsaktiviteter, lyder det fra Nørrebro Lokaludvalg.

Borgerinitiativet "Vi tager gaden tibage" står bag plakaterne med væk med vold og våben påskrevet. Foto: TV 2 Lorry

I dag var den plantet midt på Den sorte Plads.

En af de såkaldte tryghedsskabende indsatser i form af en patruljevogn med to uniformerede betjente. 

Og tryghed på Nørrebro er der brug for i øjeblikket det er i brug for, lyder det fra Nørrebros Lokaludvalg, som efter mange samtaler og henvendelser kender til den dominerende følelse hos mange af bydelens forældre:

02:33

Lokalrådet får især mange henvendelser fra bekymrede forældre.

Luk video

Læs også Nyt skyderi i København

Politiets patruljevogn holder parkeret midt på Den Sorte Plads på Nørrebro. Foto: TV 2 Lorry

Mogens Petersen, formand for Nørrebros Lokaludvalg. Foto: TV 2 Lorry

- Det er angst. For forældrene, som bor i de boligområder, hvor der er blevet skudt. Sidst var det i Guldbergsgade, det vækker selvfølgelig en del nervøsitet der.

- Men det er nok endnu værre, hvis du spørger forældrene i Mjølnerparken eller ude på KTK-grunden (område i Haraldsgadekvarteret på Ydre Nørrebro, red.) eller Nordvest, fordi det er deres børn, som er potentielle ofre, og sandsynligheden for at de bliver ramt ved en fejltagelse er unægtelig meget større.

Sådan siger formanden for Nørrebros Lokaludvalg, Mogens Petersen, da vi møder ham på Den Sorte Plads.

Læs også Tre personer er ramt af skud i København

På bare halvanden uge har Nørrebro oplevet fem skudepisoder med i alt fem sårede - heraf to uskyldige ofre, som intet har at gøre med bandemiljøet. 

- Der er nogle, som er begyndt at holde deres børn og unge hjemme om aftenen, for at de ikke skal blive ramt ved en tilfældighed. Og så er der dem, som holder dem hjemme for at de ikke skal blive blandet ind i det. Og endelig er der dem, som ved, at deres børn er blandet ind i det, og som begynder at snakke om, hvad de kan gøre, siger Mogens Petersen.

Læs også Efter flere skyderier: Københavns Politi opretter visitationszone

Terje Bech er blandt personerne bag borgerinitiativet Foto: TV 2 Lorry

Det bekræfter Terje Bech, som er en af personerne bag borgerinitiativet "Vi tager gaden tibage".

Igennem ti år har borgere og lokale handlende med kaffe og blomster markeret deres modstand efter alle skudepisoder i bydelen.  

- Den reaktion, som kommer, den kommer jo ikke efter et enkelt skyderi, men når dte begynder at være lidt tættere eller lidt oftere, så begynder man at tage sin forholdsregler omkring børnenes færden rundt omkring i kvarteret på egen hånd: Kan mit barn færdes sikkert frem og tilbage mellem fritidsaktiviteter og hjemmet eller kan de ikke? Og er man i tvivl om det, så stopper man, siger Terje Bech.

Læs også Tre personer er ramt af skud i København

 

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og bliv dagligt opdateret

Læs vores privatlivspolitik