Arken vil i dialog med sine besøgende

At besøge et moderne museum er en tovejs-kommunikation, i hvert fald, hvis man besøger Museum for Moderne Kunst Arken fra i dag. Kulturministeren jubler over Arkens initiativ, skriver DAGBLADET Roskilde.

Det er slut med at drive den af på Museum for Moderne Kunst, Arken. Museet vil i dialog med sine besøgende. Derfor starter Arken, som det første museum i landet, et projekt, hvor de besøgende skal fortælle museet, hvad de mener om enkelte værker, svare på spørgsmål omkring værkets budskab eller komme med kommentar til de udstillede værker.
De besøgende kan give deres mening til kende på computere opstillet ved udvalgte kunstværker eller på Arkens hjemmeside.
Arkens direktør, Christian Gether, ser museets nye tiltag som en ganske naturlig del af udviklingen for et nutidigt museum.
- Museets grundlæggende formål er at formidle kunst. Vi ønsker at være i dialog med vores besøgende. Vores mål er, at Arken skal sætte tanker i gang, at man bliver klogere af at gå på museum og får en større indsigt i tilværelsen. Vores nye tiltag lukker op for endnu en dimension i kunstformidlingen, siger Christian Gether.
Kulturminister Brian Mikkelsen (K) er begejstret over Arkens nye initiativ.
- Det lyder som et strålende initiativ fra Arkens side. Det rammer lige ned i en af de problemstillinger, som jeg er mest optaget af for tiden, nemlig hvordan man benytter den nye teknologi til at formidle en bedre kontakt mellem værket og beskueren. Jeg håber, at andre museer vil lade sig inspirere af tiltaget, siger Brian Mikkelsen.
Arkens projekt, som starter i dag, er finansieret med 400.000 kroner fra Kulturministeriet og er i første omgang er forbeholdt til Arkens aktuelle udstilling »Nordiske stemninger«.


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik