Halsnæs Rådhus Foto: TV2/Lorry

Ansatte blokerer rådhuset

Medarbejderne i Natur og Vej i Halsnæs Kommune har parkeret køretøjer foran rådhuset og har nedlagt arbejdet i protest mod konkurrenceudsættelse af deres arbejde. Det skriver Frederiksborg Amts Avis.

Medarbejderne i Natur og Vej i Halsnæs Kommune har tirsdag morgen nedlagt arbejdet og samtidig blokeret parkeringspladserne på rådhuset i Frederiksværk med arbejdskøretøjer. Det sker i protest mod den konkurrenceudsættelse af Natur og Vej, som et flertal i byrådet har besluttet, og som Udvalget for Miljø og Teknik behandler på et møde i dag.

I en pressemeddelelse under overskriften NEJ TAK skriver medarbejderne:

»Medarbejdere i Natur og Vej Halsnæs har i dag tirsdag d. 13. januar i protest mod de vilkår for direktionens konkurrenceudsættelse, som de lokale politikere er ved at godkende, blokeret parkeringspladserne på rådhuset med virksomhedens køretøjer således at kun Falck, politi og brandvæsen er sikret fremkommelighed og er derefter gået hjem på ubestemt tid.«

Flertallet af Venstre og Dansk Folkeparti i Halsnæs besluttede i 2014 at konkurrenceudsætte den kommunale rengøring samt Natur og Vej.

Medarbejderne begyndte protestaktionen med parkering af køretøjer mandag aften.