Anmeldelse om mand bevæbnet med gevær udløste stor politiaktion

En ung mand, der ikke havde pakket sin legetøjspistol væk kan se frem til en bøde, efter han var årsag til en stor politiaktion.

(Arkivfoto) En ung mand med et hardball-gevær - som vist her på fotoet - udløste en stor politiaktion i Helsingør. Foto: Reimar Juul - Ritzau Scanpix

Nordsjællands Politi rykkede lørdag aften massivt ud til boligområdet Vapnagård i Helsingør, da anmeldelser om en mand med et gevær havde fået politiet i højt alarmberedskab.

Beboere i området havde set en mand bevæbnet med et fuldautomatisk våben færdes i området, og det fik politiet til at sætte en større styrke ind.

- Vi sætter straks en større politistyrke ind, for anmeldelser som disse tager vi meget seriøst, forklarer Henrik Alstrup, vagtchef i Nordsjællands Politi.

Det viste sig dog, at manden med geværet var en 26-årig fra lokalområdet, der var på vej hjem fra at have deltaget i et hardball-arrangement.

Sager som disse sætter en kæmpe aperat i gang, fordi vi tager anmeldelser om bevæbnede personer meget alvorligt

 

Kan se frem til bøde

Manden er sigtet for overtrædelse af ordensbekendtgørelsen og kan se frem til en bøde.

- Folk skal selvfølgelig have lov til at dyrke deres hobby, men vi opfordrer på det kraftigste til, at man for pokker husker at pakke sine legetøjsvåben væk, når man er på vej til og fra det, siger Henrik Alstrup.

- Sager som disse sætter en kæmpe aperat i gang, fordi vi tager anmeldelser om bevæbnede personer meget alvorligt, så vi gør meget for at oplyse om, at man skal huske at pakke sine hardball-geværer væk, siger han.

Vapnagård i Helsingør, hvor politiet lørdag aften rykkede ud. Foto: NIels Ahlmann Olesen - Ritzau Scanpix

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og bliv dagligt opdateret

Læs vores privatlivspolitik