Anlægsgartneren, sygeplejersken og konsulenten: Det er det vigtigste i valgkampen

En anlægsgartner, en konsulent og en sygeplejerske fortæller, hvilke mener i valgkampen, de særligt går op i.

Om bare 27 dage skal de lidt over 1,4 millioner stemmeberettigede borgere i TV 2 Lorrys sendeområde til folketingsvalg.

Efter valget blev udskrevet onsdag, tog TV 2 Lorry ud på nogle af de mange arbejdspladser i hovedstadsområdet for at høre, hvilken politik der betyder noget for nogle af de vælger.


Mads Wernebo Ladegaard, 49 år, anlægsgartner i CG Jensen, bor i Ølstykke med kone og tre børn. Ønsker at få en ny regering. 

Mads Ladegaard
Foto: TV 2 Lorry

- Jeg er 49 år. Der er noget med noget pension. Jeg skal ærligt indrømme, at jeg ved faktisk ikke engang, hvornår jeg kan gå på pension, som det ser ud lige nu, men jeg kan da godt mærke på mig selv, at man ikke holder evigt.

- Jeg kunne godt tænke mig, at der blev lempet en lille smule på nogle afgifter. Nu er jeg gaskunde. Ja, el er også steget, men prøv at have gasfyr. Det er jo fuldstændig vanvittigt.

- Jeg skal ikke klage over min løn, men med de lønninger, jeg har, så har jeg ikke råd til at sige, at det hele skal være mere grønt og økologisk. Jeg vil have flere penge i lommen, før vi kan begynde at snakke om sådan nogle ting. Jeg vil bare have flere penge i lommen, så jeg har råd til at købe mit hakket oksekød.


Mads Hornemann Gade Buchholt, 27 år, anlægsgartner, bor i Ringsted med kone og ét barn.

Mads Buchholt
Foto: TV 2 Lorry

- Vi joker en del med, at vi først går på pension herude, når vi bliver båret ud i en kiste. Jeg ved godt, at vi selv har valgt erhvervet, men det er hårdt ligesom mange andre ting, men pensionsalderen - den er der fokus på for mit vedkommende.


Emilie Hemmingsen, fysioterapeut på et plejehjem, bor sammen med sine to børn på Amager.

Emilie Hemmingsen
Foto: TV 2 Lorry

- Jeg er optaget af ordentlige arbejdsvilkår i velfærdsfag. Vi er præget af en tid, hvor det er svært at rekruttere, så det handler virkelig om, hvordan vi får folk med i bussen her, og hvordan vi sikrer nogle ordentlige arbejdsvilkår.

- Jeg er personligt meget optaget af børn med særlige behov. At der er alt for mange børn, der mistrives, og det er alt for svært at få hjælp. Psykiatrien er også en utrolig vigtig prioritet.


Anja Holland, sygeplejerske på et plejehjem, bor i Gladsaxe med sin datter. 

Anja Holland
Foto: TV 2 Lorry

- Det, der optager mig, er vores faglighed. Der bliver en stigende kompleksitet blandt de borgere, vi skal passe, og det vil vi vildt gerne varetage. Det, der gør, at det en lille smule svært at varetage, det er, når vi begynder at snakke om hænder i stedet for at snakke om fagligheder. Jeg er optaget af at sætte det stærkeste faglige hold, som ikke bare er en gruppe ”hænder”.

- Jeg er meget optaget af at fremtidssikre vores sundhedsvæsen, at det også er nogle mennesker, der har blik for hvem fremtidens ældre er om fem, ti og tyve år, hvor vi laver nogle løsninger, som alle kan se sig selv i – både dem, vi skal passe og os, der skal passe de ældre.


Thomas Kantsø, chefkonsulent i Djøf.

Thomas Knatsø
Foto: TV 2 Lorry

- Det optager mig rigtig meget, at vi har fokus på et grønt klimavalg den her gang, at der er nogen, der har forståelse for den kæmpe opgave, der skal løses i den grønne omstilling, og så kan jeg også godt lide brede forlig, hvis du spørger mig helt personligt.

- Jeg har også en lille søn på seks år, så jeg er selvfølgelig også optaget af den danske folkeskole, og hvordan vores børn har det.


Josefine Maria Moldow, studentermedhjælper, bor i København.

Josefine Moldow
Foto: TV 2 Lorry

- Klimapolitik er rigtig vigtigt. Uddannelsespolitik har også en stor prioritet for mig selv som studerende, men det er jo også det, jeg sidder og arbejder med.

- Jeg synes, det er vigtigt, at der bliver tænkt langsigtet, og der kommer nogle konkrete planer på bordet, så det gør, at man som vælger har noget konkret at forholde sig til. 


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik