To anholdt: Kidnappede 14-årig og krævede penge af forældrene

Politiet lå på lur og kunne anholde begge gerningsmænd, som havde håbet på at få penge ud af forældrene til den 14-årige.

En 21-årig mand fra Greve og en 16-årig mand fra Greve blev torsdag aften anholdt og sigtet for frihedsberøvelse og vold, skriver Midt- og Vestsjællands Politi i døgnrapporten.

De to tilbageholdte en 14-årig dreng fra Greve, udsatte ham for slag og spark og fik ham til at ringe til sine forældre, der blev bedt om at betale penge til de to gerningsmænd. De hævdede, at den 14-årige skyldte dem penge for hash.

Forældrene talte med sønnen og derefter med den ene gerningsmand. De aftalte med ham, at pengene skulle leveres ved nogle fodboldbaner.

Læs også 84-årig jog tricktyv på flugt med hundelort

Kendt af politiet

Forældrene kontaktede derefter politiet, der lagde sig på lur ved fodboldbanerne, hvor de to gerningsmænd kunne anholdes. Den ene forsøgte at flygte fra stedet, men en politihund satte efter ham – så også han kunne anholdes.

Den 21-årige var kendt af politiet. Han var nemlig udeblevet fra afsoning af en fængselsstraf på ni måneder.

Både ham og den 16-årige fremstilles fredag i grundlovsforhør ved Retten i Roskilde, hvor de vil blive krævet varetægtsfængslet.