Almedins udrejse var dyr

Da Almedin Fejzic og hans familie blev sendt til Bosnien i torsdags, var det på den dyrest tænkelig måde. De blev nemlig sendt med privatfly til Sarajevo.

Rigspolitiet og Udlændingestyrelsen havde torsdag hyret et privatfly for at bringe Almedin, Almin og forældrene til Sarajevo, hvorved statens omkostning på torsdagens arrangement formentlig løber op i nærheden af en halv million kr. Det skriver Frederiksborg Amts Avis.

- De ankom først til Sarajevo ved 19-tiden torsdag aften. Pga. dårligt vejr måtte flyet lande i Mostar, og de blev så kørt i taxi til Sarajevo, fortæller Lasse Koefoed fra Almedins danske støttefamilie i Hundested.

Ifølge avisen var der udover de fire udviste og besætningen, hele syv personer. Det skulle være folk fra Rigspolitiet, en læge og to sygeplejersker. Måske pga. Himzo Fejzics skizofreni-sygdom og skrøbelige helbred af frygt for, at der kunne ske noget i flyet. Og medierne skulle helst ikke følge udrejsen - hverken danske og bosniske medier.

Frederiksborg Amts Avis har undersøgt prisen for at leje et privatfly for 11 personer fra København til Sarajevo og retur og kommer frem til en pris på en halv million.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Samfund

Bedstemor Ann1

playBedstemor Ann har haft 19 plejebørn: "Nærkontakt med dyr er vigtigt"

metaldetektor

Henrik tabte sin guldring: Fundet med hjælp fra lokal facebookgruppe

Hund, kat og hest

Hader dit dyr nytårskrudt? Her er, hvad du kan gøre

unge hjemløse

Slut med unge sofa-sovere: København opfører 36 ’skæve boliger’

Halsnæs

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere