Ældre snydes for kørepenge

Mange ældre går glip af kørselsgodtgørelse, når de besøger læger og sygehuse. De ældre ved simpelthen ikke, at de kan få ydelsen. Det mener pensionisten Ole Henriksen fra Hundested.

Han har lige fået næsten 13.000 kroner udbetalt efter at have besøgt flere sygehuse og ni forskellige læger siden 2006. Penge, som han ikke havde fået, hvis ikke han selv havde styr på reglerne, skriver Frederiksborg Amts Avis, torsdag.

- Jeg er meget tilfreds. Det falder på et tørt sted som folkepensionist. Men der er alt for mange pensionister, som er uvidende om, at de er berettiget til kørselsgodtgørelsen, fordi de ikke bliver informeret ordentligt, siger Ole Henriksen.

Den melding bakkes op af Ældre Sagen. De fortæller, at området ikke er kortlagt, men de oplever, at mange ældre har problemer med befordringen og dermed går glip af penge, de er berettiget til. De retter samtidig kritik mod kommuner og regioner.

Ældre Sagen: De ældre ved ikke nok om ordningen

- Vi oplever i den grad, at de ældre ikke ved nok om det her. Det er vores oplevelse ud fra vores henvendelser, at regioner og kommuner har kigget på befordringen og tænkt, at her var plads til at spare. De er blevet mere stramme i deres fortolkning af, hvem de giver befordring, selvom reglerne er nøjagtig de samme, siger socialrådgiver Kate Larsen fra Ældre Sagens rådgivning.

Den udmelding stiller Halsnæs Kommune sig uforstående overfor.

- Det er ikke et problem, jeg har hørt om eller er bekendt med. Ordningen bliver flittigt benyttet, og vi hemmeligholder ikke noget, siger Lars Søndergaard, leder af kommunens borgerservice.


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik