52 psykiatriske senge er lukningstruet

Tre psykiatriske afdelinger med i alt 52 sengepladser risikerer at blive lukket til næste år som et led i Region Sjællands spareplaner, skriver DAGBLADET KØGE.

Psykiatrien i Region Sjælland skal spare 40 millioner kroner i 2011, og pengene skal ifølge et helt nyt forslag fra psykiatriledelsen findes ved at lukke tre sengeafdelinger og i stedet udvide kraftigt i den ambulante behandling.
- Sengepladser er meget dyrere end ambulante behandlinger, så det er her, det er muligt at hente besparelser, siger psykiatridirektør i Region Sjælland, Michael Werchmeister.
Han vil ikke sætte navn på, hvilke tre afdelinger, der skal nedlægges, og hvor mange senge, der reelt er tale om, da der stadig kun er tale om et forslag. Men ifølge DAGBLADETs oplysninger, peger forslaget på de i alt 52 sengepladser i Køge, på Birkehus (Nykøbing Sj.) og på Saxenhøj (Sakskøbing).
Omlægningen betyder samtidig store omvæltninger for de øvrige åbne sengeafdelinger, der nu skal fungere som lukkede.
- De vil fortsat være åbne, men med et mere lukket miljø, der kan tage flere mere dårlige patienter. Det betyder samtidig, at der her skal ansættes mere personale her, forklarer Michael Werchmeister.

**** DETTE STOF ER VIDEREFORMIDLET AF RITZAUS BUREAU PÅ VEGNE AF ANDRE ****

//Betingelser for aflevering til Ritzaus citattjeneste:

- Stof på Ritzaus citattjeneste er udsendt på ansvar af det citerede/afsendende medie.


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik