Fem år siden stormen Bodil raserede: Så voldsom var den

D. 5. december - er det præcist fem år siden, at vinterstormen Bodil skabte kaos og ødelæggelser for millioner af kroner.

Storebæltsbroen blev lukket, Øresundsbroen blev lukket, Københavns Lufthavn blev lukket og al togtrafik blev indstillet.

Aftenen d. 5. december var i sandhed én, som de fleste i hovedstadsområdet nok kan huske.

Vinterstormen Bodil pressede store mængder vand op i 2 meters højde inde i Roskilde Fjord og ødelagde for 11,5 millioner kroner på Vikingeskibsmuseet, der med nød og næppe overlevede en total oversvømmelse.

Indslag fra sidste år, hvor der var inviteret til borgermøde fire år efter Stormen Bodil.

 

Også beboerne i Jyllinge Nordmark var hårdt ramt, og lige siden har borgerne kæmpet med bivirkningerne fra det voldsomme stormvejr, der skabte oversvømmelser og umuliggjorde fremtidige hussalg.

Lige siden da har beboerne ikke kunne sove om natten, hver gang en vinterstorm har presset sig på - længe har de kæmpet for at få bedre kystsikring og haft diverse ministre på besøg i deres håb om at få hjælp.

Se et andet indslag om orkanen Urd, hvor borgerne i Jyllinge Nordmark forbereder sig på det værste:

 

Stormen Bodil blev d. 10 december bekendtgjort som en såkaldt stormflod af Stormflodsrådet. I Jyllinge Nordmark mistede 600 mennesker deres hjem og oprydningsarbejdet med at få de store mængder vand tilbage i Roskilde Fjord stod på i en uge.


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik