21-årig mand fængsles for hash-likvidering

En 21-årig mand er blevet fængslet i fire dage, sigtet for medvirken til likvideringen af en 26-årig mand, der sad i sin bil foran Christiania sidste år.

En 21-årig mand blev i et grundlovsforhør for lukkede døre fredag fængslet i fire dage, sigtet for medvirken til den brutale likvidering af en 26-årig mand ved Christiania sidste sommer.

Her blev offeret dræbt med tre nakkeskud, mens han sad i sin bil foran fristaden.

Politiet anholdt den 21-årige mand, da han torsdag opholdt sig i Fredens Ark på Christiania.

Ved anholdelsen fandt politiet 150.000 kroner i kontanter, flere designermøbler og skarp ammunition.

Det er højst usædvanligt, at en dommer vælger at fængsle en sigtet i fire dage, men det skyldes, at der er to andre sigtede i sagen. Deres fængsling udløber om fire dage, og det er mest praktisk, at fængslingerne udløber samtidig.

Blandt de øvrige fængslede i sagen er et fuldgyldigt medlem af Hells Angels. Også den 21-årige er beslægtet med rockergruppen, men han påstår dog over for politiet, at han netop har meldt sig ud af banden, oplyser lederen af politiets bandeenhed, Henrik Svindt.

Likvideringen ved Christiania fik et blodigt efterspil. Ved en mindehøjtidelighed for den dræbte blev en 33-årig mand slået ihjel i det, der lignede et nøje planlagt attentat.

/ritzau/