16-årige må køre på motorcykel

Fremover vil det være muligt at møde motorcyklister under 18 år, der lovligt kører rundt i Danmark

Selvom Danmark fortsat har valgt at holde fast i minimumsgrænsen på 18 år med de nye regler, der træder i kraft den 19. januar, så kan myndighederne ikke længere forhindre, at unge, der har taget kortet i udlandet, kører rundt på de danske veje.

- Det bliver noget nyt at kunne møde en motorcyklist på 16 år, da man før krævede, at man minimum skulle være 18 år for at køre i Danmark, siger Peter Hansen, der er koordinator for de sagkyndige i Nordsjællands Politi til Frederiksborg Amts Avis.

De unge får dog kun mulighed for at køre på de allermindste motorcykler, som har en maksimal motorstørrelse på 120 ccm. Med de nye regler skal man i udgangspunktet i Danmark være 24 år for at køre på de største motorcykler men også her er der lempeligere alderskrav i andre EU-lande, hvilket gør, at man lovligt kan omgå den danske aldersgrænse.

Som dansker kræver det dog, at man har adresse i det pågældende land i minimum et halvt år, før man kan tage kørekortet.

Det kan for eksempel være i forbindelse med et udvekslingsophold, men man kan altså ikke lige smutte en tur over Øresund og få kørekortet på en eftermiddag, hvis man bor i Danmark, forklarer Peter Hansen.


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik