Foto: Banedanmark

150 tons broløft aflyst: Motorvej afspærres ikke i weekenden

Et løft af endnu et element til gangbroen på ny station aflyses. Trafikken på motorvej spærres derfor ikke.

Da det første gangbroelement til den nye station Køge Nord skulle sættes op i november, trak det folk til. Naboer var mødt op for at se broen dingle over motorvejen.

I weekenden skulle endnu et godt 150 tons tungt stykke gangbro op. Det tunge broløft er aflyst.

Det oplyser BaneDanmark.

Det var ellers annonceret, at man ville afspærre Køge Bugt Motorvejens nordlige retning for trafik, men det er ikke længere nædvendigt. Trafikken vil derfor køre som normalt hele weekenden.

Læs også Spektakulært syn: 160 tons bro svæver i luften

KØGE NORD STATION

- Stationen åbner i slutningen af 2018.
- Området omkring Køge Nord Station skal rumme omkring 2700 parkeringspladser.
- Derudover vil der blive tilført cirka 5000 nye arbejdspladser til området når stationen åbner.

Aflysningen skyldes dels dårligt vejr og dels tekniske udfordringer. Den såkaldte klimaskærm, der skal beskytte den lukkede gangbro fra vind og vejr, er endnu ikke blevet færdig.

Når gangbroen over Køge Nord Station står færdig bliver den i alt 225 meter lang og kommer til at forbinde motorvej, S-tog og den nye højhastighedsbane mellem København og Ringsted.

Broen bliver lavet med en eloxeret aluminiumsbeklædning og med glas på hele nordfacaden, så man får et flot udsyn over området. Måske derfor har broens design allerede høstet international anerkendelse.

Det første element blev moneteret over S-banen i start november. De næste broløft forventer man at foretage i starten af 2018.

Sådan så det ud, da det første broelement blev løftet på plads: 

01:56

Gangbroen over Køge Nord Station bliver et af de vigtigste trafikknudepunkter i hovedstadsregionen. I dag skulle det første element hejses på plads.

Luk video