Årets mest læste: Mand hoppede over hegnet til elefanterne i Zoo

En af årets mest læste artikler omhandler en ekstraordinær begivenhed i september, hvor en mand hoppede over hegnet ind til elefanterne og bragte sig selv i livsfare. Vedkommende er stadig ikke fundet.

Den 13. september i år hoppede en mand over hegnet ind til elefanterne i Københavns Zoo.

Flere mennesker var fra et udsigtsområde i Frederiksberg Have vidne til, at manden gik helt tæt på elefanterne.

ÅRETS MEST LÆSTE:

TV 2 Lorry genudgiver op mod det nye år en række af de historier, der har grebet jer mest i året, der er gået. Historien om elefantmanden er en årets mest læste artikel.

Historien er en af de mest læste på tv2lorry.dk i 2018. Vi har derfor valgt at følge op på, hvad der egentligt skete efterfølgende.

En af vidnerne på dagen hedder Alexander Kayser, der greb telefonen og filmede det hele.

På videoen ser man først manden sidde på hug på en sten ved vandgraven, mens elefanterne løber rundt et stykke derfra og laver lyde og slår med snablerne. Kort efter kommer elefanterne tættere på.

Derfter gik manden frem mod dem og kom helt tæt på.

- Det lignede, at elefanterne var rasende. Folk råbte: "Kom ud derfra". Måske var han beruset, ellers ville man jo ikke klatre derned, sagde Alexander Kayser.

1 / 3

Her ses manden sidde på hug på en sten i højre side af billedet. Foto: Alexander Kayser

2 / 3

Her er manden rejst sig og kommet helt tæt på dyrene. Foto: Alexander Kayser

3 / 3

Her er manden gået over i den anden ende af anlægget og hopper ud igen. Foto: Alexander Kayser

På videoen ser man, at manden kort efter sit møde med elefanterne løber mod hegnet, der adskiller Zoo's gæster fra elefanterne, og klatrer over.

- Han var meget heldig. Efter min mening var det mirakuløst, at han overlevede, siger Alexander Kayser.

Alexander Kayser var øjenvidne til episoden.

I livsfare

Dagen derpå fortalte Zoo's divisionschef, Lars Holse, at elefanterne har set manden som et rovdyr.

- Det er helt normal elefantadfærd, de viser. Det er flokstruktur. Først og fremmest oplever de det som et rovdyr, der kommer ind og truer flokken. Det er vilde dyr, vi har med at gøre, så han har potentielt været i fare. Det kunne godt have endt langt værre for manden, siger Lars Holse.

Lars Holse, divisionschef i Zoo, mener, at manden potentielt set var i livsfare.

SJÆLDENT AT MENNESKER HOPPER IND TIL DYRENE

Ifølge divisionschef for dyreafdelingen i Københavns Zoo, Lars Holse, er det meget sjældent, at mennesker trænger ind til dyrene i zoologisk have. Det er dog sket før - også i Københavns Zoo.

For tre år siden kravlede en ung mand ind til isbjørnene. ​Manden overlevede med overfladiske skrammer.

For fem år siden hoppede en person ned til tigrene i Zoo, oplyser Lars Holse. I marts måned i år dræbte en af tigrene desuden en anden tiger i anlægget.

Kilde: Lars Holse, Københavns Zoo

- En af de måder, som de kommunikerer på, når de vil jage ting væk, det er er ved at slå snablen ned i jorden. Det lyder som sådan en hul slasken ned i jorden, og det lyder voldsomt. Samtidig stod de også og brummede lidt. Det er et tegn på, at de er opmærksomme på, at der er noget, som kan være farligt, siger han.

De store dyr er vant til at leve i flok, og derfor samles de hurtigt, når der er fare på færde.

Ingen gerningsmand er fanget

Nu godt tre måneder efter den ulovlige indtrængen er elefantmanden endnu ikke fanget.

Københavns Zoo anmeldte episoden til politiet, og man har selv kigget overvågningsbånd igennem. Zoo har dog ikke selv gået på jagt efter manden.

- Det er ikke vores opgave. Det betragter vi som en politiopgave, siger Jacob Munkholm Hoeck, der er presse- og kommunikationsansvarlig hos Københavns Zoo.

Københavns Politi har endnu ikke fået fat på en gerningsmand, og politiet vil ikke kommentere yderligere, da man stadig er i gang med efterforskningen.

Man forventer dog, at en eventuel gerningsmand vil blive sigtet for ulovlig indtrængen og få en bødestraf.

Københavns Zoo fortæller, at man ikke har oplevet lignende siden:

- Det sker jo heldigvis ikke så tit, siger Jacob Munkholm Hoeck.

Derudover forsikrer han, at elefanterne ikke lider nogle men af oplevelsen, selvom de blev ophidsede.

"Vil man ind, så kommer man ind"

Dagene efter, at manden forcerede hegnet ind til elefanter, lød det fra Zoo, at man ikke har tænkt sig at ændre på hegnet mellem dyr og offentlighed.

Elefanterne i Zoo

Elefantflokken i Zoo består af fire elefanter: Chang, en hanelefant, Surin, en hunelefant, Kungrao, en hunelefant, og Plaisak, en hanelefant, der blev født i 2017.

Dengang sagde Lars Holse:

- Skal vi lave om på det, så skal alt bygges op i store betonsøjler, og det hele skal lukkes til med hegn. Det har vi ikke lyst til, det skal vi heller ikke gøre, og det hjælper ikke. Hvis man vil ind, så kommer man ind, lød det fra Lars Holse.

Tre måneder senere lyder den samme udmelding fra Zoo: 

- Man skal selvfølgelig ikke komme til pludselig at stå midt i et anlæg med dyr. Det må selvfølgelig ikke ske, men der er fire forhindringer ind til elefanterne, så man ender ikke derinde utilsigtet. Vi har det beredskab og indhegning, som vi skal have, lyder det fra Jacob Munkholm Hoeck. 


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik