Nordsjællandsk kommune skraber bunden i ny undersøgelse – politiker kræver handling

Flere kommuner i TV 2 Lorrys område indtager sidstepladserne i ny undersøgelse af kommuners erhvervsvenlighed.

Hvis man overvejer at erhverve sig ejendomme i Allerød, bør man tænke sig om en ekstra gang. Den nordsjællandske kommune er nemlig landets mindst ejendomsvenlige.

Det viser en ny undersøgelse fra EjendomDanmark, som er en erhvervsorganisationen for ejere, udlejere og administratorer af fast ejendom i Danmark.

I undersøgelsen har EjendomDanmark rangordenet de ti mest ejendomsvenlige kommuner og de ti mindst ejendomsvenlige.

Mens top ti er domineret af midtjyske kommuner, så er bunden domineret af kommuner, der primært ligger i TV 2 Lorrys sendeområde.

Udover Allerød gælder det kommunerne Rødovre, Rudersdal, Dragør, Albertslund, Hvidovre og Hørsholm, Gladsaxe.

Allerøds kedelige placering skyldes blandt andet kommunens meget lange byggesagsbehandlingstid, der er steget fra i gennemsnit 53 dage i 2018 til 93 dage i 2019.

Det bliver kommunerne bedømt på

Byrådsmedlem kræver handling

Det får nu byrådsmedlem Erik Lund fra De Konservative til at kræve handling fra kommunens side.

- Det seneste år er jeg blevet kontaktet af flere borgere, virksomheder og andre, der oplever en byggesagsbehandling, der er både bureaukratisk og langsommelig, og hvor borgere og virksomheder føler sig modarbejdet af kommunen.

- Jeg ønsker en tilbundsgående undersøgelse af de arbejdsgange og arbejdsrutiner, der er i Allerød Kommune i forhold til byggesagsbehandlinger og andre byggetilladelser, siger Erik Lund i en sagsbeskrivelse til det kommende byrådsmøde den 28. november.

Allerød-borgmester Karsten Längerich (V) siger til TV 2 Lorry, at han ikke vil forholde sig til undersøgelsen, fordi han ikke har fået undersøgelsen tilsendt fra EjendomDanmark endnu. 

Thisted er mest ejendomsvenlig

EjendomDanmark har i år kåret Thisted som den mest ejendomsvenlige kommune. Kommunen har særligt forbedret sig på byggesagsbehandlingstiden, hvor de nu har landets tredje korteste behandlingstid, lyder begrundelsen.

- Særligt midtjyske kommuner har fået øjnene op for, at det betaler sig at sænke skatter og afgifter. Men det går i stigende grad op for de store byer, at fortsat økonomisk udvikling kræver en hjælpende hånd. Når tiderne bliver vanskeligere, er det værd at se på ejendomsområdet, der gavner både borgerne og erhvervslivet og bidrager til at tiltrække investorer, siger Jannick Nytoft, adm. direktør i EjendomDanmark, i en pressemeddelelse. 

Københavns Kommune indtager en 87. plads på listen. Her er det byggeri i Sydhavnen.
Københavns Kommune indtager en 87. plads på listen. Her er det byggeri i Sydhavnen.
Foto: Anne Bæk/Ritzau Scanpix

Stevns bedst i TV 2 Lorrys område

EjendomDanmarks undersøgelse er bygget på kilder som Danmarks Statistik, Kommunernes Landsforening, Dansk Byggeri, EjendomDanmark og EjendomDanmarks egne beregninger. Den er i år lavet for ottende år i træk.

Den mest ejendomsvenlige kommune i TV 2 Lorrys sendeområde er Stevns Kommune, som er faldet fra en sjetteplads i 2018 til en plads som nummer 14 i år. 

Lejre og Køge Kommuner følger efter på henholdsvis 16. og 33. pladsen. Københavns Kommune er på en 87. plads. Herunder kan du se, hvordan alle kommuner i TV 2 Lorrys sendeområde klarer sig i undersøgelsen:

Rangliste - de mest og mindst ejendomsvenlige kommuner i TV 2 Lorrys sendeområde

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Erhverv

restauranter lukket

playKonkurser blandt restauranter og hoteller topper i Region Hovedstaden

Natteliv

playDansk Erhverv kritiserer udkast til plan for nattelivet i København

krydstogtskib

Overborgmester og kulturborgmester uenige om antallet af krydstogtskibe

turister i nyhavn

Her er planen der skal redde turismen i København

Allerød

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere