Vælgermøde om omstridt motorvej: I kan godt glemme det!

Forening vil have politikere til at sløjfe transportkorridor fra Helsingør til Køge.

Valgkampen er i fuld gang.

Over 100 borgere var således ondag aften mødt op til vælgermøde i Allerød, hvor politikerne diskuterede planerne om en mulig Ring 5 i Nordsjælland  - planer som er meget gamle og som i mange år har begrænset og truet områder, hvor vejen givetvis skal gå igennem. 

Ulrikka Hald Vedsmand, borger i Allerød, var mødt op:

- Jeg er kommet her i dag, fordi jeg er imod at man vil anlægge en motorvej igennem det her område, siger hun til TV 2 Lorry.

En femte ringvej

Det drejer sig om et stort areal - den såkaldte transportkorridor, der siden 1973 har været reserveret til planerne om en femte ringvej. 

Transportkooridoren er én kilometer bred og 60 kilometer lang, og planerne er på sigt at anlægge en stor motorvej og måske også en jernbane på strækningen, der skal løbe fra Helsingør i nord til Køge i Syd. 

Transportkooridoren er 1 kilometer bred og 60 kilometer lang, og her er planerne på sigt at anlægge en stor motorvej og måske også en jernbane på strækningen, der skal løbe fra Helsingør i nord til Køge i Syd.
Transportkooridoren er 1 kilometer bred og 60 kilometer lang, og her er planerne på sigt at anlægge en stor motorvej og måske også en jernbane på strækningen, der skal løbe fra Helsingør i nord til Køge i Syd.
Foto: TV 2 Lorry

Men mange borgere protesterer imod planerne og vil have dem ophævet, da transportkorridoren går gennem fredede områder og vil berøre landsbyer, skov og naturområder. 

- Vi har kæmpet i otte år for at få nedlagt transportkorridoren. Simpelthen få den ophævet, så der ikke bliver bygget noget motorvej og jernbane, siger Jørgen Ekstrøm Jakobsen, der er formand for foreningen 'Nej til Ring 5'. 

Foreningen står bag vælgermødet, hvor ti partier er mødt op, og hvor der er forskellige holdninger til, om transportkorridoren skal ophæves eller ej.

- Jeg mener, at vi skal have den nedlagt. Nu har den været der i over 40 år, og den har meget indgribende virkning på vores byer og på vores landskab. Enten må vi bruge den, eller også må vi stoppe den og bruge arealerne på at udvikle vores natur, siger Miki Dam Larsen, folketingskandidat fra Socialdemokratiet:

Undersøg mulighederne

Anna Libak, folketingskandidat fra Venstre:

- Mit parti er ikke interesseret i at asfaltere Nordsjælland. Men når vi ikke er interesseret i at ophæve transportkorridoren nu, så er det fordi, at der ligger en klokkeklar anbefaling fra Vejdirektoratet, som har undersøgt sagen rigtig grundigt. Den siger: Lad være med at ophæve den korridor, før I har undersøgt, hvilke muligheder der er. 

Og hos foreningen 'Nej til Ring 5' håber de, at vælgermødet kan gøre en forskel. 

- Vi håber, at den her sag bliver taget op i Folketinget, og at der bliver stillet et beslutningsforslag om, at indskrænke transportkorridoren så meget, at der ikke er mulighed for at anlægge en motorvej og en jernbane. 

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Samfund

Akvædukt ved Veluwemeer

playUsædvanlig akvædukt kan redde Margretheholm Havn

Borger med handicap

Datter til hjerneskadede Lars: Kommunen mangler empati og logik

byggeplads

playNu vil kommune give bøder, hvis chefer afsløres i snyd med løn

Set fra Nørrebro

Fra skumle hjørner til genbrugsgranit: Sådan skal Nørrebro-plads se ud

Allerød

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere