Mere politi efter asylhærværk

Nordsjællands Politi vil den kommende tid have øget fokus på hærværk begået mod asylcentre. Også udrejsecentret på Sjælsmark Kaserne vil blive holdt ekstra øje med.

Nordsjællands Politis patruljebiler vil i den kommende tid runde en ekstra gang ved de fire nordsjællandske asylcentre.

På baggrund af den seneste tids grove hærværk mod asylcentret Lyngbygaard på Djursland, hvor der tre gange er blevet tegnet nazitegn og brændt en bil af, vil politiet på eget initiativ have større fokus på asylcentrene. Det skriver Frederiksborg Amts Avis.

- Det giver anledning til, at vi skærper vores opmærksomhed omkring de fire asylcentre i Birkerød, Hørsholm, Gribskov og Helsingør, som vi har ansvaret for, siger Magnus Andresen, chefpolitiinspektør i Nordsjællands Politi.

Ifølge chefpolitiinspektøren er der ikke noget, der tyder på, at trusselsbilledet er forandret i Nordsjælland, men en enkelt lignende hændelse er blevet registret. I marts måned blev der begået hærværk mod Center Sandholm, hvor nogen havde tegnet nazitegn på to bygninger, oplyser han. Nu vil politiet patruljere oftere og føre tilsyn ved centrene, ligesom man vil indsamle oplysninger.

- Vi synes, det er uheldigt, at der sker sådan nogle hærværkssager, som også er en politisk manifestation, og det er ikke hensigtsmæssigt for centrene, siger Magnus Andresen.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

112

Brand på nørrebrogade

Slikbutik i flammer: Politi undersøger sammenhæng med brand i rockerborg

618602-311

Politiet undersøger mistænkelig brand ved rockerborg

politi

Mor er anholdt for at bortføre niårig pige fra Bagsværd

Neon Hovedbanegården

Alarm afblæst: Hovedbanegården blev evakueret

Allerød

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere