Indbrudstyve elsker Nordsjælland

Beboerne i Allerød, Hørsholm, Rudersdal, Helsingør og Hillerød var udsat for flest indbrud i 2015.

Indbrudstyvene er helt vilde med Nordsjælland. Og de elsker Allerød allermest. 

Det Kriminalpræventive Råd har gjort statistikken over indbrud i 2015 op, og selv om antallet af indbrud i private hjem er faldet med ti procent på landsplan, er Danmark stadig det næstmest plagede land i Europa. Det skriver Berlingske.

Hvis man kigger på antal indbrud per 1.000 husstande, indtager nordsjællandske kommuner alle de knapt så attraktive pladser i top fem.

Beboere i Allerød, Hørsholm, Rudersdal, Helsingør og Hillerød oplevede således oftest indbrud i 2015. Faktisk er samtlige kommuner i top ti placeret nord for eller i Københavns yderkant.

- Boliger i de nordsjællandske kommuner indeholder mange værdier. Der er noget at komme efter, så at sige, og derfor er de boliger traditionelt mere udsatte end andre, siger Lone Harlev, projektleder ved Det Kriminalpræventive Råd og Trygfonden, til Berlingske.

Magnus Andresen, chefpolitiinspektør hos Nordsjællands Politi, kan ikke entydigt forklare stigningen.

- I de sidste måneder af 2015 og her i begyndelsen af 2016 har vi desværre set en foruroligende stigning igen. Vi prøver at komme til bunds i årsagerne, men de, der bliver sigtet, har ikke en klar profil. Det er både udlændinge og danskere iblandt; herunder gerningsmænd, der kommer fra andre områder på Sjælland, siger Magnus Andresen til Berlingske.

I 2014 indtog borgerne i Vallensbæk Kommune den kedelige førsteplads på indbrudstyvenes hitliste, men vestegnskommunen kan glæde sig over at være faldet til en syvendeplads på listen for 2015.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Samfund

daginstitution

Københavnske forældre bør fritages for betaling til daginstitutioner, mener flertal

1600px_colourbox40805590.jpg

Helsingør er populær som aldrig før - og borgmesteren ved godt hvorfor

Børnehave genåbning

Endnu en kommune dropper forældrebetaling, hvis børnene holdes hjemme fra dagtilbud

Cecilia Lonning-Skovgaard

Corona rammer Københavns aktivering af banderelaterede ledige

Allerød

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere