Politi går til kamp mod indbrudstyve

Tænd lys! - Det skræmmer tyven væk. Sådan lyder budskabet i Københavns Vestegns Politis kampagne mod indbrud i juletiden.

December måned er skudt i gang, og selvom den kommende tid mest af alt er kendt for sine hyggelige julestunder, er den desværre også kendt som indbrudsmåneden over dem alle. 

På Københavns Vestegn er boligindbrud faktisk faldet med 20 procent i forhold til samme tidspunkt sidste år, men politiet hviller ikke på laurbærrene af den grund. 

quote Hvis den gode udvikling skal fortsætte, skal vi alle fortsætte med at gøre det svært for tyveknægte – særligt her i juletiden

Kim Christensen, politidirektør

- Der er god grund til glæde, når 440 familier færre end i fjor har undgået den ubehagelige oplevelse, et indbrud i hjemmet er. Men hvis den gode udvikling skal fortsætte, skal vi alle fortsætte med at gøre det svært for tyveknægte – særligt her i juletiden, siger politidirektør Kim Christiansen i en pressemeddelelse. 

Derfor lancerer Københavns Vestegns Politi kampagnen Operation Julelys, der skal lære danskerne, hvordan de sikrer deres hjem.

- Lys skræmmer tyven væk, for så kan han ikke arbejde uset, forklarer indbrudsekspert fra Københavns Vestegns Politi Bent Nikolajsen og anbefaler, at man investerer i tænd/sluk-ure, der tænder lys i mørket og får tyven til at vende om igen. 

Mød din lokale betjent

De næste par uger vil der rundt omkring i alle Vestegnens kommuner være mulighed for at hilse på det lokale politi og høre mere om Operation Julelys. Tjek din kommunes hjemmeside for at finde tid og sted. Der vil være masser af råd og vejledning at hente, men Københavns Vestegns Politi giver allerede her en række tips med på vejen, hvis du skal forlade dit hus sikkert: 

Tips og tricks

 

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

112

Retten i Roskilde

Mand tiltalt for forsøg på voldtægt af børn via datingside

Roskilde havn

Ældre mand fundet død i Roskilde Havn

Men In Black, København den 27 februar 2021 demonstration mod nedlukning

Politi anholder otte til demonstration mod coronarestriktioner

20_percent

playÉn person anholdt ved demonstration i København

Albertslund

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere